Israil'den Al Jazeera'nin Faaliyetlerini Durdurma Karari

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu kabinesi tarafindan bugün yapilan oylamada, Al Jazeera’nin Israil’deki faaliyetlerinin durdurulmasina karar verildi.

Israil’de Nisan ayinda aralarinda Katar merkezli Al Jazeera’nin da bulundugu kanallarin yayinlarini “ulusal güvenligi tehdit ettigi” gerekçesiyle yasaklama yetkisi veren yasa onaylanmisti. Israil, yasanin onaylanmasinin ardindan ilk adimi atti. Basbakan Binyamin Netanyahu kabinesi tarafindan bugün yapilan oylamada Al Jazeera’nin Israil’deki faaliyetlerinin durdurulmasina karar verdi. Israil hükümeti kararin ne zaman yürürlüge girecegine dair bir açiklama yapmadi. Sosyal medya hesabindan açiklama yapan Netanyahu, “Liderligimdeki hükümet oybirligiyle su karari aldi: Kiskirtici Al Jazeera Israil’de kapatilacak” ifadelerini kullandi.

“Karar derhal yürürlüge girecek”

Israil Iletisim Bakani Shlomo Karhi ise sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Al Jazeera aleyhindeki kararin imzalandigini kaydederek, “Karar derhal yürürlüge girecek. Aylardir, Israil’de faaliyet gösterememeleri için her seyi yaptim ve yapmaya devam edecegim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA