Gazze'de Can Kaybi 34 Bin 683'E Yükseldi

Israil’in saldirilarini sürdürdügü Gazze Seridi’nde hayatini kaybedenlerin sayisi 34 bin 683’e, yaralilarin sayisi ise 78 bin 18’e yükseldi.

Israil ordusu Gazze Seridi’ne 212 gündür saldirilarini sürdürüyor. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil ordusunun son 24 saatte gerçeklestirdigi 3 saldirida 29 kisinin hayatini kaybettigi, 110 kisinin yaralandigi bildirildi.

Saldirilarin basladigi 7 Ekim’den bu yana hayatini kaybedenlerin toplam sayisinin 34 bin 683’e, yaralananlarin sayisinin ise 78 bin 18’e yükseldigi ifade edildi.

Israil gece boyunca saldirdi

Misir’da müzakereler devam ederken Israil ise saldirilarini sürdürüyor. Israil gece boyunca Refah’in dogusuna düzenledigi saldirilarda iki ev ve bir tarim arazisini hedef aldi. Ayrica, Gazze’de bulunan Nuseyrat ve Maghazi mülteci kamplarina saldirilar düzenledi.

Israil güçlerinin Gazze Seridi’ndeki Zeytun Mahallesi’nde düzenledigi saldirida bir anne ve iki çocugu hayatini kaybetti.

Bati Seria’da 25 Filistinli gözaltina alindi

Israil güçlerinin Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinin yani sira Bati Seria’da Filistinlilere yönelik baskisi da sürüyor. Israil güçleri, Tulkarem, Ramallah, Nablus, Cenin, El Halil’de gerçeklestirdigi baskinlarda aralarinda çocuklarin da bulundugu 25 Filistinliyi gözaltina aldi.
Kaynak: İHA