ESTÜ Mezunlari Ile Ögrenciler Panelde Bir Araya Geldi

ESTÜ mezunlari ve ögrencileri, ‘Mezunlarla Ögrencilerin Bulusmasi’ panelinde bir araya geldi.

ESTÜ Mezunlari Ile Ögrenciler Panelde Bir Araya Geldi
3 Mayis Cuma günü ESTÜ Yabanci Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen panele, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, ögretim üyeleri, ESTÜ mezunlari ve ögrenciler katildi.

Panelin açilisinda konusan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÜ mezunlari ile ögrencilerini bulusturan panelden dolayi çok mutlu olduklarina vurgu yaparak, "Burada arkadaslarimizi, ögrencilerimizi ve hocalarimizi görüyoruz. Bu gibi organizasyonlari devam ettirmeyi düsünüyoruz. Su an devam eden Bahar Senligimiz, yarin Uçurtma Senligimizle devam ediyor. Üniversitemizin tüm mezunlarini bir araya getirecek büyük bir organizasyonu da yapmayi planliyoruz" dedi.



"Bilisim Bilimleri Fakültesi kurulmasi asamasi tamamlanmak üzere"

Rektör Prof. Dr. Özcan, ESTÜ’nün kuruldugu günden bu yana sürekli gelisim gösterdigini belirterek, "Son olarak Uçak Mühendisligi bölümümüz açildi. YÖK tarafindan yapay zekâ teknolojileri ile ilgili 20 üniversite görevlendirildi. Bunlar içerisinde biz de variz. Su an üniversitemiz bünyesinde Bilgisayar ve Bilisim Bilimleri Fakültesi kurulmasi asamasi tamamlanmak üzere. Cumhurbaskanligi Kararnamesi ve Resmî Gazete’de yayimlanma asamasi kaldi. Bunun yaninda Bilisim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuzu açtik. Burada Bulut Bilisim Operatörlügü, Robotik ve Yapay Zekâ, Oyun Gelistirme ve Programlama Önlisans Programlari açildi" diye konustu.



"1 Temmuz’dan itibaren kendi yemeklerimizi kendimiz pisirecegiz"

Konusmasinda ögrencilere bir dizi müjde veren Özcan, "1 Temmuz’dan itibaren kendi yemeklerimizi kendimiz pisirecegiz. Ayrica su an 10 bin 500 metrekare ESTÜ Kütüphane insaatimiz devam ediyor. Önümüzdeki yil bu zamanlar kütüphanemizi tamamlamis olacagiz. Sonrasinda kütüphanenin yaninda Ögrenci Merkezi ve Rektörlük binamiz da yapilacak. Yani basimizdaki KYK yurdu ile üniversitemiz arasinda da bir baglanti yolu yapiliyor. Bu yol ile ögrencilerimiz, dogrudan kampüs alanimiza ulasabilecek" dedi.

Açilis konusmasinin ardindan moderatörlügünü ESTÜ Endüstri Mühendisligi Bölümünden Dr. Ögretim Üyesi Zeliha Ergül Aydin’in yaptigi panele geçildi. Panelde ESTÜ mezunlarindan Orhan Öztürk, özel sektörde Ar-Ge ve pazarlama; Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Figen Çaliskan, biyokimya ve üniversite-sanayi is birligi; Belgin Sile, kozmetik sektörü ve yöneticilik; Özcan Mertyürek, özel sektörde ileri yöneticilik teknikleri ve kariyer planlamasi; Ömer Akgün, özel sektörde Ar-Ge ve pazarlama; Çigdem Sidar, yönetim sistemleri ve sürdürülebilirlik; Hertfordshire Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Zafer Özel, yesil kimya ve üniversite-sanayi is birligi konularinda bir sunum gerçeklestirerek sektörlerinde edindikleri tecrübeleri aktardi.

Panel, hatira fotografi çekilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA