Eskisehir'de Saganak Yagis Bekleniyor

Eskisehir’in de içinde bulundugu bölge genelinde havanin bulutlu ve bazi noktalarda yagisli geçecegi tahmin edilirken, sabah saatlerinde zirai don beklenmesi nedeniyle Meteoroloji tarafindan uyari yapildi.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü tarafindan yayinlanan hava tahmin raporuna göre, bölge genelinin aksam saatlerine kadar parçali ve çok bulutlu olacagi; Eskisehir ve Kütahya illerinin güney kesimlerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli, diger kesimlerin ise aralikli hafif saganak yagisli olacagi tahmin ediliyor. Pazartesi sabah saatlerinde Eskisehir, Kütahya ve Bilecik illeri geneli ile Bursa ilinin güney ve dogu kesimlerinde zirai don hadisesi beklenirken, hava sicakliginda önemli bir degisiklik olmayacagi degerlendiriliyor. Rüzgarin ise kuzey ve kuzeydogu yönlerden orta kuvvete, ögle saatlerinden itibaren saatte 40 ila 60 kilometre hizla kuvvetli olarak esecegi öngörülüyor.

Zirai don uyarisi

Öte yandan Meteoroloji, pazartesi sabah saatlerinde Eskisehir, Kütahya ve Bilecik illeri geneli ile Bursa ilinin güney ve dogu kesimlerinde zirai don hadisesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi basta çiftçiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmasinin önemli oldugu belirtti.

Kaynak: İHA