Eski Mezunlar Bir Araya Gelerek Ögrencilik Günlerini Canlandirdi

Bursa’da 1468 yilinda kurulan Hoca Ilyas Ortaokulu’nun eski mezunlari, her sene geleneksel olarak okula gelerek ögrencilik günlerini canlandiriyor. Bir araya gelen mezunlar okul hatiralari hakkinda konusup eski fotograflara bakiyor.

Eski Mezunlar Bir Araya Gelerek Ögrencilik Günlerini Canlandirdi
1468 yilinda kurulan Hoca Ilyas Ortaokulu’nun eski mezunlari tarafindan düzenlenen gelenek bu sene de devam etti. Okulda adeta mezuniyet töreni düzenleyen eski ögrenciler, bir araya gelip okul hatiralari hakkinda konustu.

Hatiralarini dün gibi yasayan eski okul mezunlar, birlikte fotograf çektirip hatira defterine okul günleri hakkinda yazi yazdi. Özlem gideren eski ögrenciler sinifta oturarak ögrencilik dönemlerinde yasadiklari hatirlari anlatti. Eski Milli Egitim Bakani Orhan Cemal Fersoy, eski Milli Savunma Bakanlarindan Haluk Bayülgen, eski Milli Güvenlik Konseyi Üyesi ve Kara Kuvvetleri Komutani Nurettin Ersin de Hoca Ilyas Ortaokulu’nda egitim gören kisiler arasinda yer aliyor.

Mezuniyet günlerin her okulda yapilmasi gerektigini belirten Hoca Ilyas Ortaokulu eski mezunu Hüseyin Özler, "6 yil önce komite grubu olusturup ilkokullarda böyle bir birliktelik olussun istedik. Türkiye’de 556 yildir ismi degismeyen ve halen egitim-ögretimim devam ettigi tek okul. Mutlaka buna benzer okullar var ama bunlarin ismi degismis ya da okul olarak kullanilmiyor. Burasi tarihi bir deger. Bunun okul olarak devam etmesi için ugrasiyoruz. Mezunlar olarak mezuniyet günümüzü yapiyoruz. Artik geleneksel oldu. Her yil nisan ayinin son haftasi yapiyorduk ama bu sene mayista yapalim da havalar güzel olsun dedik. Kismetimize hava yagmurluydu ama yine de katilim çok güzel. Yürümekte zorlanan mezunlarimiz bile yaninda birisiyle gelerek katilmaya çalisiyor. Bu sene 4’üncüsünü yapiyoruz. Okul eskiydi restorasyona girdi. Bizim eski mezunlarimizdan Ismail Hakki Akoglu okulun bütün siralarini yeniledi. Restorasyon bittikten sonra Atatürk büstü alçidan yapilmis oldugu için mezunlar olarak rahmetli Tankut Öktem’in kizindan son kalan büstü aldik ve okula hediye ettik. Siniflarda çocuklarin kosusturmasi müdür odasindaki pervane sallaniyordu o gürültüden pervane sesi müzik gibi geliyordu. Okul arkadaslarimizdan bazilari ile görüsüyoruz. Mezuniyet birliktelik günlerince 40 yil önce görüstügün arkadasini görüyorsun. Mezuniyet günleri bütün okullarda yapilmali" seklinde konustu.

Kaynak: İHA