'Doktor Civanim Filmindeki Motosikletin Orijinali Bende' Dedi, Depremzedeler Için Satisa Çikardi

Kemal Sunal’in basrol oynadigi ‘Doktor Civanim’ filminde kullanilan 1971 model motosiklet, Ali Meftunzade isimli is adami tarafindan depremin vurdugu Hatay’a getirildi. Kendisinde bulunan motosikletin filmde kullanilan araç oldugunu iddia eden Meftunzade, "Böyle güzel bir hatiranin taklidi olamaz" diyerek açik artirma usulünde satilacak motosikletten elde edilecek paranin, depremzede insanlarin yarari için kullanilacagini söyledi.

Türk sinemasinin unutulmaz aktörlerinden olan ve onlarca filmle insanlarin hafizasina kazinan Kemal Sunal’in basrol oynadigi “Doktor Civanim” filminde kullandigi 1971 model sepetli motosiklet, turizm rehberi Ali Meftunzade tarafindan depremin vurdugu Hatay’a getirildi.

Antakya ilçesinde bulunan kendisine ait garajda araci sergileyen Mefunzade, motosikleti 5 yil önce Yesilçam’in taninan ismi Tuna Ercun’dan satin aldigini iddia etti. Kentteki depremzede çocuklarin moralini yükseltmek isteyen Meftunzade, depremin en çok hasar verdigi Hatay’da düzenleyecegi organizasyonda motosikleti satisa çikaracak. Meftunzade, açik arttirmayla satilacak motosikletin satisindan ve gerçeklestirilecek organizasyondan elde edilecek paranin da depremde uzvunu kaybeden vatandaslarin yararina kullanilacagini söyledi.



“Türk sinemasinin yildizi ve tek koleksiyonu olan ‘Doktor Civanim’in sahibiyim”

Doktor Civanim filminde kullanilan motosikletin sahibi oldugunu söyleyen is adami Meftunzade, “Türk sinemasinin yildizi ve tek koleksiyonu olan ‘Doktor Civanim’in sahibiyim. Motosikletimizi, depremzede çocuklarimiza katki saglamak amaciyla açik artirmayla satisa çikarttik. Biz bu günlerde Hatay’daki çocuklarimizin moral ve motivasyona ihtiyaci olduklarini düsündügümüzden dolayi organizasyon çerçevesinde motosikletimizi Hatay’a getirdik. Motosikletimiz su anda açik artirimda ve gerçekten çok ciddi teklifler aliyoruz. Motosikletimiz Türk sinemasina 40 yil boyunca emek vermis bir motosiklettir. 1982 yilinda rahmetli Kemal Sunal ve Bahar Öztan’in oynadigi ‘Doktor Civanim’ filminde bu motosiklet kullanildi. Motosikletimizi Hatay’a getirip depremzede çocuklarimizin psikolojilerine iyi gelecek güzel bir organizasyon yapmak” dedi.



“Filmdeki plaka hala motosikletin üstünde duruyor”

Motosikleti 5 yil önce aldigini belirten Meftunzade, “Türk sinemasina 40 yil emek veren Tuna Ercun’dan satin aldim. Filmdeki plaka hala motosikletin üstünde duruyor. Filme de dikkatli bakildiginda motosiklet burada. Böyle güzel bir hatiranin taklidi olamaz. Bende bir klasik rahatsizligi var. Gördüm, begendim ve satin aldim. Motosikletimizi ancak böyle bir organizasyon için satilisa koyabilirdim. Memleketimizde depremzede çocuklarimiza elektrolit kol ve bacak protezler almak için Yesilçam sinemasina emek veren bu motosikleti satisa çikarttim. Bu vesileyle motosikletimizi Hatay’a getirdik. Depremzede çocuklarimizla büyük bir organizasyonla, moral ve motivasyon olacak sekilde bir araya getirecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA