Depremzede Vatandaslar, Ilçe Degisikligi Için Sandik Basinda

Hatay’in Reyhanli ilçesine bagli olan ve ilçe merkezine 30 kilometre uzaklikta bulunan Uzunkavak Mahallesi sakinleri, 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine baglanmak için sandik basina gitti.

Depremzede Vatandaslar, Ilçe Degisikligi Için Sandik Basinda
Hatay’in Reyhanli ilçesine bagli Uzunkavak Mahallesi, ilçe merkezine 30 kilometre mesafede uzaklikta. Zaman zaman kamu kurumlarindaki islerini halletmek için 30 kilometre mesafeyi kat etmek zorunda kalan depremzede vatandaslar, bu durumun önüne geçmek için 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine baglanmak istediler. Hatay Valiligi’ne yapilan basvurular sonrasi mahalle sakinleri, saat 09.30 itibariyla sandik basina gittiler. 31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 35 gün gibi kisa bir sürenin ardindan yeniden sandik basina giden vatandaslar, saatlerin 17.30 olmasiyla oy verme islemini tamamlayacak. Uzunkavak Mahallesi’nde 780 seçmen bulunurken, sandiktan yüzde 50’nin üzerinde çikan karara göre mahallenin bagli olacagi ilçe belirlenecek.

"Kumlu’ya baglanmak için mahallemizde referandum gerçeklestiriyoruz"

Uzunkavak Mahalle Muhtari Mehmet Albayrak, ilçe degisikligi için sandik basina gittiklerini belirterek, "Bugün Uzunkavak Mahallesi’nde referandum seçimini gerçeklestiriyoruz. Biz yaklasik 80 yildir bize 30 kilometre uzaklikta olan Reyhanli ilçesine bagli olmanin birçok yönden sikintisini yasadik. Bu seçim sonrasi insallah hemen yanimizda olan Kumlu ilçesine baglanacagiz. Birçok sikintimizi ise geride birakmis olacagiz. Bunun için su an mahallemizde referandumu gerçeklestiriyoruz. Burada 780 seçmenimiz var ve yüzde 51 yeterli oluyor. Yaklasik 400 oy almamiz bizi sonuca ulastiracak" ifadelerini kullandi.

Kumlu ilçesine baglanmak istediklerini dile getiren Enver Kara, "Burada bir referandum gerçeklestiriyoruz. Kumlu ilçesiyle bitisigiz ama Reyhanli bize 30 kilometre uzaklikta oraya bagliyiz bundan dolayi çok sikintilarimiz oluyor. Kumlu ilçesine katilmak istiyoruz. En ufak bir imzamiz oluyor Reyhanli’ya gidiyoruz. Biz sürekli Kumlu’nun içerisindeyiz" dedi.

Kaynak: İHA