Çin'de Siddetli Yagislar Etkisini Sürdürüyor Açiklamasi Zhongshan'da Kirmizi Alarm

Çin’in Guangdong eyaletinde etkili olmaya devam eden siddetli yagislar nedeniyle dün 58 noktada firtina alarmi verildi. Zhongshan sehri en siddetli uyari seviyesi olan kirmizi alarma geçti.

Çin’in Guangdong eyaleti devam eden siddetli yagislar nedeniyle alarm seviyesini yükseltti. Eyalette Zhongshan ve Zhuhai sehirleri basta olmak üzere birçok noktayi etkisi altina alan saganak yagislar nedeniyle eyalet genelinde 58 noktada firtina alarmi verildi.

Guangdong Meteoroloji yetkilileri, Zhongshan sehri basta olmak üzere 5 noktada en siddetli uyari seviyesi olan kirmizi alarma, 14 noktada ise turuncu alarma geçildigini belirtti.



Zhuhai’de 1962’den bu yana 1 saat içinde yagan en yüksek yagis miktari

Zhuhai’de bir meteoroloji istasyonunun ölçümlerine göre, bir saat içinde 141 mm yagis kaydedildigi ve bu sayinin kayitlarin tutulmaya basladigi 1962 yilindan bu yana 1 saat içinde yagan en yüksek yagis miktari oldugu aktarildi. Zhuhai’de bazi otobüs seferleri geçici olarak durduruldu. Polis, toprak kaymasi riski nedeniyle otoyolun bir kismini trafige kapatti.

Guangzhou Baiyun Uluslararasi Havalimani tarafindan yapilan açiklamada da, eyaletin baskenti Guangzhou’da dün 46 uçusun 1 saat rötar yaptigi ve yerel saatle 18.09’a kadar kalkis yapamadigi bildirildi.



Yagis önümüzdeki günlerde de devam edecek

Il meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de siddetli yagis beklendigi ve ani sel ile jeolojik felaketlere karsi önlem alinmasi gerektigi uyarisinda bulundu.

Il Su Kaynaklari Departmani, Guangdong’un Nisan ayindan bu yana tarihin en nadir görülen siddetli yagislarindan etkilendigini, bazi su koruma projelerinin zarar gördügünü ve 113 rezervuardaki su seviyesinin hala uyari seviyesinin üzerinde oldugunu belirtti.

Bakanlik, potansiyel güvenlik risklerine karsi su koruma projelerinin kontrol edilmesi talimatini verdi.
Kaynak: İHA