Bursa Hayvanat Bahçesi'nde Penguen Ailesine 2 Yeni Üye

Bursa Hayvanat Bahçesi’nin en sevimli üyelerinden olan penguen ailesine 2 yeni yavru daha katildi. Hayvanat bahçesinde, yeni dogan 3 yavruyla birlikte penguen sayisi 23’e yükseldi.

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde Penguen Ailesine 2 Yeni Üye
Bursa Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gözlerini açan Afrika penguenleri ziyaretçilerin yogun ilgisi ile karsilasiyor. Penguenler hayvanat bahçesindeki yasam alanlarinda havuz keyfi yaparken yavru penguenler ise yeni yuvalarina ayak uydurmaya çalisiyor. Geçtigimiz günlerde dünyaya gelen yavru 2 yavru penguen ile hayvanat bahçesindeki penguenlerin sayisi 23’e yükselirken yavrular ise annelerinin gözetiminde, kendilerine saglanan dogal ortamlarinda bakiliyor.

8 yilda sayilari 14’ten 23’e çikti

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde Afrika penguenlerinin bakiciligini yapan Ali Aydin, “2’si yavru olmak üzere 23 penguenimiz var. Ilk 14 tane geldi, su anda bu sayi 23’e çikti. Bu yil 2 yavru dünyaya geldi. Bakimlari diger hayvanlara nazaran biraz daha mesakkatli, bu iklime adapte etmeye çalisiyoruz. Su anda bulundugumuz iklime uygunlar fakat sartlari daha iyiye götürmeye çalisiyoruz. Yaklasik 8 yildir buradalar. Elimizden geldigince hayvanlarin üremesi için uygun sartlari temin etmeye çalisiyoruz. Günde 2 kez beslenme programlari yapiliyor. Balik çesitleri ile besleniyor. Hava sicakligi olarak 35 dereceye kadar herhangi bir sorun yasamadan barinabiliyorlar. Afrika pengueni olduklari için isminden de anlasilacagi üzere sicak havalarda yasayabiliyorlar. Ortalama ömürleri de 19 yil kadar sürebiliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA