Bayraktar TB2 Üzerinde ASELFLIR-500 Isaretledi, MAM-L Vurdu

Baykar Bayraktar TB2 üzerine entegre edilen ASELFLIR-500’ün isaretledigi hareketli hedef, MAM-L akilli mühimmat ile etkisiz hale getirildi.

Bayraktar TB2 üzerine entegre edilen ASELFLIT-500’ün testleri devam ediyor. Bu çerçevede Bayraktar TB2 üzerine entegre edilen ASELFLIR-500’ün isaretledigi hareketli hedef, MAM-L akilli mühimmat ile etkisiz hale getirildi.

Ayrica yapilan diger testte ise sabit hedef, KMC ve Cirit ile de karadan vuruldu. Testte sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atisiyla imha edildi.

"Milli teknoloji zoru basarir; imkansiz biraz zaman alir"

Konuya iliskin sosyal medya hesabindan paylasim yapan Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, "Milli teknoloji zoru basarir; imkansiz biraz zaman alir. Milli IHA’larimiz, mühimmat ve elektro-optik sistemlerimiz modern harp sahasinda tarih yazmaya devam ediyor. Dünyada alaninin en iyisi ASELSAN ASELFLIR-500, gururumuz BAYRAKTAR TB2, ROKETSAN’in üstün mühimmat ve füze teknolojileri, zorlu harp senaryolarina hazir olduklarini bir kez daha gösterdi. Emegi geçen tüm teknik ekibi kutluyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA