Baskan Tetik Açiklamasi 'Hidrellez Bayramimiz Kutlu Olsun'

Baharin getirdigi bereketin tüm dünyada daim olmasini ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasini dileyen Nazilli Belediye Baskani Dr. Ertugrul Tetik, Hidrellez Bayrami dolayisi ile kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Tetik Açiklamasi 'Hidrellez Bayramimiz Kutlu Olsun'
Tetik, mesajinda dünyanin döngüsü ve devamliligi için büyük önem arz eden, baharin sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelisinin müjdeleyicisi Hidirellez’in ülkede sevinç ve coskuyla kutlanmakta oldugunu belirtti.

Hizir ile Ilyas Peygamber’in yeryüzünde bulustuklari inancinin da yasatildigini hatirlatan Belediye Baskani Tetik, mesajinin devaminda “Halk inancina göre, Hizir ile Ilyas peygamberler her yil sadece bir kez Hidrellezde bulusabiliyorlarmis. Hizir peygamberin karada, darda kalan kisilere yardimda bulunduguna, onlara kilavuzluk ettigine, ayni zamanda bolluk ve bereket getirdigine, Ilyas peygamberin de sularin koruyucusu olduguna inanila gelmis. Bununla birlikte 5-6 Mayis tarihi de baharin baslangici olarak degerlendirilmis. Zengin kültürümüzün bir parçasi olan bu gün, geçmisle gelecegimiz arasinda köprü vazifesi görmüs, kültürümüzü olusturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarilarak günümüze kadar ulasmasini saglamistir. Bolluk ve bereketin arttigi, bizlere bahari müjdeleyen Hidirellez Bayramimizi en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasini dilerim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA