Bakan Göktas Açiklamasi 'Aile Destek Merkezlerinden Geçtigimiz Yil Yaklasik 140 Bin Kisi Yararlandi'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, kadinlarin kisisel ve mesleki gelisimlerine katki saglayan Aile Destek Merkezlerinden (ADEM) geçtigimiz yil yaklasik 140 bin kisinin yararlandigini açikladi.

Bakan Göktas Açiklamasi 'Aile Destek Merkezlerinden Geçtigimiz Yil Yaklasik 140 Bin Kisi Yararlandi'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, basta kadinlar olmak üzere vatandaslarin hayatina deger katmak ve pozitif degisimler olusturmak için çesitli hizmetleri sunduklarini bildirdi.

"Kadinlarimizin potansiyellerini ortaya çikarmak için hizmetlerimizi de çesitlendiriyoruz"

Bakanlik olarak basta kadinlar olmak üzere her bir vatandaslarin potansiyeline güvendiklerini kaydeden Bakan Göktas, “Sosyal kalkinma ve toplumsal adaleti tam anlamiyla gerçeklestirmek, ancak kadinlar hayatin her alaninda güçlü olursa mümkün. Kadinlarimizin potansiyellerini ortaya çikarmak için hizmetlerimizi de çesitlendiriyoruz” diye konustu.

Aile Destek Merkezlerinin 2012 yilindan bu yana faaliyet gösterdigini kaydeden Bakan Göktas, “ADEM’lerimizde kadinlarin psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kisisel gelisimlerine katkida bulunacak kurs ve egitimler veriyoruz. ADEM’lerde yapilan her çalismanin kadinlarin güçlenmesinde fark olusturacagina inaniyoruz. Kadinlarimizin ekonomik hayatin içerisinde daha çok yer almasini hedefliyoruz” dedi.



"Bugüne kadar 3 milyon kisi faydalandi"

Ihtiyaçlar dogrultusunda ülke genelinde ADEM’lerin yayginlastirilmasina devam edeceklerinin altini çizen Bakan Göktas, “Kadinlarin kisisel ve mesleki gelisimlerine katki saglayan ADEM’lerimizden geçtigimiz yil 140 bin kisi yararlandi. Bugüne kadar faydalanan vatandaslarimizin sayisi ise yaklasik 3 milyona ulasmis oldu” ifadelerini kullandi.

"75 ilde faaliyet gösteriyor"

Bakan Göktas, “Güçlü kadin, güçlü aile ve güçlü Türkiye" ilkesiyle aile yapisini güçlendirmeye yönelik çalismalarini sürdürdüklerini belirterek, "Hiç kuskusuz toplumun en güçlü kalesi ailedir. Hali hazirda 75 ilde faaliyet gösteren 544 ADEM’imiz de bu amaca en iyi sekilde hizmet ediyor" dedi.

ADEM’lerde kadinlarin mesleki ve kisisel gelisimlerinin yani sira aile içi iletisim, temel afet bilinci, saglikli beslenme ve çocuk haklarina dair egitimlerin de bulundugunu belirten Bakan Göktas, sunlari söyledi:

"Merkezlerimizde el sanatlari, kuaförlük ve giyim kurslari oldukça ragbet görüyor. Bunlara ek olarak Halk Egitim Merkezlerinden gelen usta ögreticiler tarafindan terzilik, asçilik, bilisim teknolojileri, okuma-yazma, hali dokumaciligi, yabanci dil, yagli boya, satranç kurslarinin yani sira müzikal, kültürel, sosyal ve sportif kurslarimiz da bulunuyor."
Kaynak: İHA