Baharin Gelisi Hidirellez Senligi Ile Kutlandi

Konya’nin Hüyük ilçesine bagli Kireli Mahallesi’nde mahalle sakinleri, baharin gelisini düzenlenen Hidirellez Senlikleri ile kutladi.

Baharin Gelisi Hidirellez Senligi Ile Kutlandi
Kireli Mahallesi Muhtarligi tarafindan Beysehir Gölü kenarinda “Çamlik” mevkiindeki koruluk alanda düzenlenen Hidirellez Senligi ilgi çekici, renkli görüntülere sahne oldu. Senlige çevredeki yerlesim merkezlerinde yasayan vatandaslar da katildi.

Senlikte, sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren de konser verdi. Hüyük Belediye Baskani Sadik Sefer, konser programinin ardindan Dalveren’e çiçek vererek tesekkür etti.

Senlikte konusan Kireli Mahallesi Muhtari Mustafa Mermer, uzun yillar sonra yerlesim merkezinde yeniden Hidirellez Senligi’ni yapmanin mutlulugunu ve coskusunu yasadiklarini söyledi.



Hüyük Belediye Baskani Sadik Sefer de, Kireli Mahallesi’nin Hüyük’ün incisi olan bir yerlesim merkezi oldugunu vurgulayarak, Mahalle Muhtari Mermer’e düzenledikleri bu senlikten dolayi tesekkür etti.

Senlik alaninda bir araya gelen mahalle sakinleri müzik eglence esliginde sohbet edip piknik keyfi de yasarken çocuklar ise parktaki oyun alanlarinda baharin gelisi ile birlikte oynamanin keyfini yasadi.

Senlige; Hüyük Kaymakami Nur Yalçinkaya, Ilçe Belediye Baskani Sadik Sefer, Il Jandarma Komutan Yardimcisi Jandarma Albay Ugur Yildirim, Kireli Mahallesi Muhtari Mustafa Mermer, protokol mensuplari, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin baskan ve temsilcileri ile mahalle sakinleri ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA