Bagimlilikla Mücadele Için Pedal Çevirdiler

Kastamonu’da düzenlenen 11. Yesilay Bisiklet Turu’na katilan vatandaslar, bagimlilikla mücadele ve saglikli yasam için pedal çevirdi.

Bagimlilikla Mücadele Için Pedal Çevirdiler
Sporun ve saglikli yasam bilincinin arttirilmasi amaciyla, 81 ilde es zamanli olarak 11.’si düzenlenen Yesilay Bisiklet Turu’na, Kastamonu’da vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Türkiye Yesilay Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ortakliginda gerçeklestirilen organizasyon çerçevesinde, Kastamonu’da düzenlenen tura, 250’dan fazla vatandas katildi.

Il merkezindeki Kisla Parki’nda toplanan bisikletliler, Sinanbey Kavagi’ndan dönerek Cumhuriyet Meydani’na vardi. Meydanda turun sonlanmasinin ardindan vatandaslar hatira fotografi çektirdi.

"Amacimiz saglikli bir yasam için vatandasa farkindalik olusturmakti"

Amaçlarinin farkindalik olusturmak oldugunu belirten Yesilay Kastamonu Sube Baskani Mesut Seker, “Biz Yesilay Cemiyeti olarak bagimlilikla mücadele için her türlü etkinligi yapiyoruz. 2011 yilindan bu tarafa da bisiklet turlarini, saglikli bir yasam için, farkindalik için gerçeklestiriyoruz. Bu yil 11’incisini gerçeklestirdik. Kastamonu’da güzel bir etkinlik oldu. Buradaki amacimiz saglikli bir yasam için vatandasa farkindalik olusturmakti. 250’den fazla katilimci oldu. Insallah amacina ulasmistir. Katilimcilarla Kisla Parki’nda basladik, Sinanbey Kavsagi’ndan dönerek Cumhuriyet Meydani’nda turumuzu bitirdik. Bir yaris degil, amacimiz bisiklet kullanarak vatandaslara bagimlikla mücadele kapsaminda yapilan etkinlikleri gösterebilmekti” dedi.

Kaynak: İHA