ALTSO Baskani Erdem'den Almanya'da Alanya Brifingi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi (ALTSO) Baskani Eray Erdem, Almanya’da düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü’nde Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek ile bir araya gelerek Alanya is dünyasinin taleplerini iletti.

ALTSO Baskani Erdem'den Almanya'da Alanya Brifingi
ALTSO Baskani Eray Erdem, Almanya’da düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü’nde Alanya’nin lokomotif sektörleri ile ilgili Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’e bilgi verip, toplantiya katilanlar arasinda yer alan Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Basbakani Hendrik Wüst ve Almanya Federal Maliye Bakani Christian Lindner’e de Alanya’nin tanitimini yapti.

Kongreye, Düsseldorf Belediye Baskani Dr. Stephan Keller, Türkiye Cumhuriyeti Almanya Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen, FDP Genel Sekreteri Bijan Dijr Sarai, Almanya Federal Meclis Üyesi Jens Spahn, Alman-Türk Isadamlari Dernegi (ATIAD) Baskani Aziz Sariyar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi Dis Politika ve Güvenlik Basdanismani Akif Çagatay Kiliç ile Türkiye ve Almanyali üst düzey bürokratlar ve Bilim Adamlari da konusmaci olarak katildi.



"Is dünyamizin taleplerini ilettik"

Baskan Erdem konuyla ilgili olarak, "Hazine ve Maliye Bakanimiz Mehmet Simsek’in, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Basbakani Hendrik Wüst, Almanya Federal Maliye Bakani Christian Lindner’in katilimlariyla kongre düzeyinde gerçeklesen ve Düsseldorf’da düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü’ne katildik" diye konustu.

Kongrede açiklamalarda bulunan ALTSO Baskani Erdem, "Tarihten bu yana partner ülkeler olarak görülen Türkiye ve Almanya arasindaki ekonomik firsatlar, isbirlikleri yesil enerjinin gelecegi, yapay zeka dünyasindaki gelismeler ve sirketlerde sosyal sorumluluk konulari üzerine görüs alisverisinde bulunup, ekonominin gelecegini degerlendirdik. Bakanimiz Mehmet Simsek’in bulundugu toplantida Alanya’mizdaki son ekonomik gelismeleri de kendisine aktarma firsati yakaladik. Bakanimiza, Alanya’mizin lokomotif sektörleri olan turizm, tarim, insaat ve emlak sektörleri ile ilgili bilgi verip, is insanlarimizin taleplerini ilettik. Özellikle yabanciya mülk, turizmde yüksek vergi kesintileri, artan maliyetler, tarimda yasanan gelismeler gibi konularda birinci agizdan Sayin Bakanimiza güzel bir sunum yaptik. Sayin bakanimiza bizlere ayirdigi degerli vakitleri ve taleplerimize olan ilgisi nedeniyle tesekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte de Alanya’mizin taleplerinin en üst düzeyde takipçisi olmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA