ABD Polisinden, Virginia Üniversitesi'ndeki Filistin'e Destek Kampina Müdahale

ABD’deki Virginia Üniversitesi’nde ögrencilerin Filistin’e destek için kurdugu kampa polis biber gaziyla müdahale etti.

ABD’deki Columbia Üniversitesi’nde baslayan Filistin’e destek ve Israil’e tepki eylemleri çig gibi büyüyor. ABD’de bulunan Virginia Üniversitesi ögrencileri de Filistin’e destek için okulun kampüsünde kamp kurdu. Virginia Üniversitesi’nde kurulan Israil karsiti kampa polis müdahale ederek ögrencilerin dagilmasini istedi. Polis ile “dagilin” uyarisina uymayan ögrenciler arasinda çatisma çikti. Ögrencilere biber gazi ile karsilik veren polis, ögrencilerin “yaziklar olsun” sloganlari ile karsilasti. Çikan olaylarda üniversiteye izinsiz girdikleri tespit edilen 25 kisi gözaltina alindi.

Virginia Üniversitesi Rektörü Jim Ryan yaptigi açiklamada, ögrencilere kamp kurmanin yasak oldugu ve kaldirilmasi uyarisinin yapildigini ancak ögrencilerin direnmesi sonucu polisin duruma müdahale ettigini söyledi.

Polisin müdahalesi ile fiziksel çatisma ve saldiri yasanmasi sonucu Virginia Eyalet Polisi’nden yardim istendigini duyurdu.

Virginia Üniversitesi mezuniyet töreninde Israil karsiti protesto

Virginia Üniversitesi’nin yani sira ABD’deki çok sayida üniversitede Filistin’e destek gösterileri devam ediyor. Michigan Üniversitesi’nin Müzik, Tiyatro ve Dans Okulu’nun mezuniyet töreninde gerçeklestirilen Filistin’e destek gösterisinin benzeri Indiana Üniversitesi’nde de düzenlendi.

Indiana Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Filistin yanlisi gösteri damga vurdu. Indiana üniversitesi Rektörü Pamela Whitten’in konusmasi sirasinda salona giren Filistin destekçileri "Özgür Filistin" ve "Istifa" sloganlari atti.

Öte yandan, Chicago Sanat Enstitüsü Okulu’nda kurulan Filistin’e destek kamplarina da müdahale eden polis, 68 kisiyi gözaltina aldi.
Kaynak: İHA