Uzlastirma Büro Ekiplerince Bir Dosya Daha Çözüme Kavusturuldu

Bayburt’ta özel bir dis klinigine tedavi olmak için basvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlis tedavi uygulandigi gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan sikayetçi oldu. Magdur H.H.O, sikayetçi oldugu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Agaçlandirma ve Dogal Varliklari Koruma Vakfi’na (TEMA) bagis yapma sartiyla uzlasmaya vardi. Anlasma saglanan dosya ise Uzlastirma Bürosu ekiplerinin çalismalari sonucunda kapatildi.

Uzlastirma Büro Ekiplerince Bir Dosya Daha Çözüme Kavusturuldu
H.H.O isimli bir vatandas, tedavi olmak için gittigi özel dis kliniginde dis hekimi B.S.G’nin kendisine yanlis tedavi uyguladigi iddiasiyla doktordan sikayetçi oldu, B.S.G, hakkinda ’Taksirle Bir Kisinin Yaralamasina Neden Olma’ suçundan sorusturma baslatildi. Dosyanin Bayburt Cumhuriyet Bassavciligina intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlastirmaya tabi oldugu belirlendi.

Devreye giren Cumhuriyet Bassavciligi Uzlastirma Bürosu ekipleri, magdur H.H.O ile görüsme sagladilar. Magdur H.H.O, süpheli B.S.G’den TEMA Vakfi’na 150 fidan bagista bulunmasini istedi.

Daha sonra süpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlastirma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun istegini kabul eden doktor ise, 150 fidan karsiliginda TEMA Vakfi’na 12 bin 800 lira bagista bulundu.

Mahkemelerin is yükünün azaltilmasi amaciyla yapilan uzlasma görüsmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlasmayi kabul etmis oldular. Uzlastirma Bürosu ekiplerinin özverili çalismalariyla bir dosya daha sonuca vardirilarak, kapatildi.

Öte yandan, Uzlastirma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcisi Asya Büsra Alim, kamu yarari gözeten çalismalarin özenle devam ettigini bildirerek, Uzlastirma Bürosu ekiplerine çalismalarindan ötürü tesekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yarari oldugunun altini çizen Savci Alim, Bayburt Cumhuriyet Bassavciligi Uzlastirma Bürosu olarak çalismalari özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.

Kaynak: İHA