Tuzla'da 8. Yakma Resim Sergisi Sanatseverlere Kapisini Açti

Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde 23 ustanin hazirladigi 70 eserden olusan ‘8. Yakma Resim Sergisi’ sanatseverlere kapilarini açti. 11 Mayis tarihine kadar açik kalacak serginin küratörlügünü Yusuf Ziya Güreken üstlendi. Tuzla Belediye Baskani Av. Eren Ali Bingöl, “Sanatçilarimizin eserlerini ve kültür sanati, Tuzlalilarla bulusturmanin önemini biliyoruz. Tuzla, kültür sanat kenti olarak anilacak, bunu saglayacagiz” dedi.

Tuzla'da 8. Yakma Resim Sergisi Sanatseverlere Kapisini Açti
Istanbul’un farkli ilçelerinden yakma resim sanatçilari, Tuzla Belediyesi ev sahipliginde bir araya geldi. Ahsap, deri, süs kabaginin üzerine yapilan toplam 70 yakma eserin yer aldigi sergiye ilgi oldukça yogundu. Rumeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen açilis törenine, Tuzla Kaymakami Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Baskani Av. Eren Ali Bingöl, sanatseverler ve çok sayida vatandas katildi.



“Keyif aldigimiz, gurur duydugumuz isler çikmis”

Tuzla Belediye Baskani Av. Eren Ali Bingöl, “Tuzla’nin kültür ve sanatla bulustugu alan sayisini artirmamiz lazim. Bugün Rumeli Kültür Merkezi’ndeyiz; yakma sanati üzerine mükemmel eserler inceliyoruz. Hakikaten keyif aldigimiz, gurur duydugumuz isler çikmis. Kültür sanati Tuzla’da daha güçlü hale getirmeliyiz, getirecegiz de. Yazin, kapali alanlardan açik alana tasiyacagiz, sahildeki alani güçlendirecegiz. Sanatçilarimizin eserlerini ve kültür sanati, Tuzlalilarla bulusturmanin önemini biliyoruz. Tuzla, kültür sanat kenti olarak anilacak, bunu saglayacagiz” dedi.



“Tuzla’dan baslayarak Istanbul’un degisik semtlerinde sergiler düzenledim”

Emekli olduktan sonra yakma resim sanatina odaklandigini belirten serginin küratörü Yusuf Ziya Güreken, “Karma Sergi yapmaya karar verdikten sonra sosyal medya sayfalarindan bu sanati yapan sanatçilari buldum, bir araya topladim. Tuzla’dan baslayarak Istanbul’un degisik semtlerinde sergiler düzenledim. Bu 8’inci sergimiz; çok ragbet görüyor ve ziyaret edenler çok memnun kaliyor. Sergimizin ilkini Tuzla’da yapmistim, simdi sonuncusunu da burada yapiyorum. Tuzla’da basladim, Tuzla’da bitirdim. Insallah baskalari devralir ve ben onlara destek olurum” ifadelerini kullandi.

“Bir seyler yapmak, üretmek çok güzel bir duygu”

Yakma resim sanatini çok sevdigini söyleyen ve sergiye bir eserini getiren ev hanimi Yeliz Erdem ise, “Yusuf Bey’in daveti sonucunda sergiye katildim. Yakma resim sanatini ISMEK’te ögrendim ve evde çalisarak kendimi gelistirdim. Elimin yatkin oldugunu fark ettikten sonra büyük bir zevk aldim, çok mutlu oldum. Bir seyler yapmak, üretmek çok güzel bir duygu. Buraya bir resimle katildim ama devami gelecek. Ahsap yakma çok bilinen bir sanat olmadigi için bu tür sergilerin açilmasi çok büyük önem arz ediyor. Özellikle ev hanimlarinin bu tür sanat dallariyla ilgilenmesi ayri bir mutluluk veriyor” seklinde konustu.



“Kisa sürede baya bir yol kat ettigimi söylediler”

Makine Yüksek Mühendisi Meltem Göktas’in eserleri de sergide öne çikan eserler arasindaydi. Sergi ile ilgili düsüncülerini paylasan Göktas, “Ahsap Yakma sanatiyla yaklasik 2,5 yildir ugrasiyorum, kisa sürede baya bir yol kat ettigimi söylediler. Isin içinde sabir söz konusu ama ben sevgiyle daha fazla ilerletebilecegime inandim ve basardigimi düsünüyorum. Yakma sanati bilindik bir sanat olmadigi için bu tarz sergilerin düzenlenmesi, ziyaretçilerin sergiyi daha yakindan tanimasina ve bu sanata yönelmesini sagliyor” dedi.

Kaynak: İHA