Karapinar'da Çocuklara Yetenek Taramasi Yapildi

Konya’nin Karapinar ilçesinde çocuklarin spor branslarina yönlendirilmesi ve üst düzey sporcu olarak yetistirilmeleri için yetenek taramasi yapildi.

Karapinar'da Çocuklara Yetenek Taramasi Yapildi
Gençlik ve Spor Bakanligi antrenörleri Karapinar ilçesinde spora baslama yasinda bulunan yetenekli çocuklarin tespit edilmesi amaciyla bir çalisma yürüttü. Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Programi çerçevesinde ögrenciler Karapinar Gençlik Merkezi salonunda yapilan etkinlige büyük ilgi gösterdi.

Programin ilk asamasinda 10 parametreden olusan test ve ölçümler yapildi. Çocuklarin boy, kilo, kulaç uzunluguna bakildi. Esneklik, el kavrama kuvveti, dikey siçrama, geriye top atma, çeviklik ve 20 metre sürat testlerinden geçen çocuklar kendilerine uygun spor bransini buldu. Programin ikinci asamasinda spora özel yetenegi oldugu saptanan çocuklarin 10 aylik Sporcu Gelisimi ve Egitimi Programina dahil edilecegi kaydedildi. Üçüncü asamada ise yapilacak testlerde daha kapsamli sekilde dayaniklilik, koordinasyon, denge ve görsel reaksiyon kapasiteleri ölçülecek. Son olarak çocuklarin uygun bulunduklari branslar belirlenecek. Tüm bu asamalari tamamlayan ögrencilere bir spor karnesi verilecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA