Baklava Yapimini Kolaylastiran Makineler Talep Görüyor

Baklava üretiminin kalbi olan Gaziantep’te, baklavaci makinesi tamir ve satisi yapan usta Mehmet Cihan, baklava yapimini kolaylastiran makinelerine olan ilginin son zamanlarda arttigini belirtti.

Baklava Yapimini Kolaylastiran Makineler Talep Görüyor
Geleneksel tatli baklavanin üretim sürecini hizlandiran ve daha az emek gerektiren bu makineler, hem ev kullanicilari hem de profesyonel üreticiler tarafindan tercih ediliyor. Usta Cihan, Makinelerin, baklava yapiminda en zorlu adimlardan biri olan yufka açma islemini otomatiklestirdigini ve bu sayede, daha hizli ve standart kalitede üretim yapmanin mümkün oldugunu ifade etti.

Baklava sektöründe yasanan bu teknolojik gelisme, Gaziantep’teki baklavacilarin islerini büyütme ve daha genis pazarlara ulasma sansini artiriyor.

“Baklavacilar için büyük bir avantaj oldu”

Baklava makinesi hakkinda bilgi veren Cihan, “Çocuklugumdan beri tamir islerine ilgim vardi. Önce baklavaci ustasiydim. Yanima gelen baklava makinasi yapan ustalarin eline bakarak makine tamirciligi meslegini çözdüm. Türkiye’nin yüzde 50’sine hizmet vermekteyiz. Sahada çalisanlarimiz var. Baklavacilikta makine tamircisi eksikligini gördüm. En iyi sekilde makine tamirciligi yapmak istedim. Bu makineler tatli ve baklava yapiyor. Baklavacilar için büyük bir avantaj oldu. Süre sikintisi yasamadan baklavayi kisa sürede yapmayi kolaylastiriyor. Ramazan öncesi ve ramazan sonrasi baklava makinesine ilgi çok fazlaydi. Bu yogunluk hala devam ediyor. Çünkü baklavaci ve tatlicilar için büyük bir avantaj bu makineler” diye konustu.

Kaynak: İHA