Israil, Çocuk Ayakkabilari Ve Kefenlere Sarilmis Bebeklerle Protesto Edildi

Refah’ta Filistinli sivillerin bulundugu kampa savas uçaklariyla saldiri düzenleyen Israil, Karabük’te kefenlere sarilmis oyuncak bebek ve ayakkabilar ile protesto edildi.

Israil, Çocuk Ayakkabilari Ve Kefenlere Sarilmis Bebeklerle Protesto Edildi
Filistin’e Destek Platformu tarafindan Karabük’te Israil’in Filistin’deki katliamlarina tepki göstermek için yürüyüs programi düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Sosyal Yasam Merkezi önünden baslayan yürüyüste katilimcilar tekbir getirerek ‘Katil Israil Filistin’den Defol’, Siyonist Katiller Hesap Verecek’, ‘Türkiye ve Gazze’de Teröriste Geçit Yok’ sloganlari attilar.

Katilimcilar ellerinde “Gazze’de Çocuklar Katlediliyor”, “Ortadogu’da Israil Diye Bir Devlete Yer Yok” ve “Katil Israil” gibi çok sayida yazili pankartlarla Teknoloji Fakültesi önüne kadar yürüdü.

Israil’in bebek ve çocuk ayrimi yapmadan katliam yapmasi fakülte merdivenlerine konulan bebek, ayakkabi ve kefenlerle protesto edildi.

Saldirilarda hayatini kaybedenler için Kuran-i Kerim okunmasiyla devam eden programda kalabalik adina konusma yapan Mehmet Ali Kuru, yaklasik 8 aydir insanlik tarihinin en vahsi katliam ve soykiriminin yani sira yine insanlik tarihinin en serefli ve en sebatkâr direnislerinden birine tüm dünya olarak sahitlik edildigini belirtti.

Kuru, “Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarinda oldugu gibi bugün de Gazze’de süregelen bu katliam ve soykirim ve bu vahsetin karsisindaki sanli direnis dogruyu yanlistan, hak ile batili, zalim ile mazlumu, izzeti zilletten ayirt eden fert fert Furkan bir müslüman bir mümin olarak karsimizda duruyor. Esfele Safilini zorlayan siyonist zalimler, Filistin’de sadece bir halki degil, ayni zamanda insanligin tüm ilke ve degerlerini sistematik bir sekilde katlediyor” dedi.

Basta ABD olmak üzere Batili devletlerin bu katliama göz yummanin da ötesinde Israil’i açiktan desteklemekten çekinmedigini ifade eden Kuru, “Katil devleti, soykirim silahlariyla donatan ABD, Gazze’deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayi sürdürüyor. Emperyalist ABD, Gazzeli mücahitlerin zillete ugrattigi siyonistleri koruyup kollarken, son günlerde dünyanin bir çok kentinde siyonizm zitti gösterilerin yogunlastigina ve Siyonist soykirimin bizatihi hamisi olan ABD’ de de zalim yöneticilerine hakki çekinmeden haykiran binlerce vicdan sahibine sahitlik ediyor. Bizler de hepinizin malumu oldugu üzere 7 Ekim’den bu yana vicdan sahibi insanlar olarak, tüm dünyada dalga dalga yayilan Filistin eylemlerine devam ediyoruz. Biz biliyor ve inaniyoruz ki küçük büyük yapilan her eylem gösterilen her durus katil Netenyahu ve hamilerini rahatsiz ediyor. Yakin tarihin en örgütlü kötülügü olan siyonizmle mücadele sathinin daha da genislemesi için artik elimizden ne geliyorsa açik yüreklilikle yapma devam etmeliyiz” diye konustu.

Konusmanin ardindan yapilan dua ile program sona erdi.
Kaynak: İHA