Burdur'daki Diyaliz Tedavisi Sonrasi Vefat Eden Somalili Hasta Topraga Verildi

Burdur’da 25 Mayis günü diyaliz tedavisinin ardindan fenalasinca hastaneye dönen, sonrasinda Antalya Sehir Hastanesi’ne sevk edilen ve burada hayatini kaybeden hastalardan Somali uyruklu Amine Abas Jama (67) Burdur’da topraga verildi. Jama’nin 3 yil önce ailesi ile birlikte siginmaci olarak Türkiye’ye geldigi ve Burdur’a yerlestigi ögrenildi.

Burdur'daki Diyaliz Tedavisi Sonrasi Vefat Eden Somalili Hasta Topraga Verildi
Burdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayis Cumartesi günü 08.00-12.00 ile 12.00-16.00 seansinda diyalize giren hastalardan bazilari bas dönmesi, mide bulantisi, suur bulanikligi ve nakil aracindan inememe tarzi sikayetlerle hastaneye geri dönmüstü. Bunun üzerine hastane yönetimi gün içinde diyalize giren tüm hastalari hastaneye çagirip yapilan tetkiklerin ardindan, gün içinde diyaliz merkezinde tedavi olan 33 hastayi Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Bucak’ta bulunan devlet hastaneleri ve özel diyaliz merkezlerine sevk etti.

Olay sonrasi entübe edilerek ambulans ile Antalya Sehir Hastanesi’ne sevk edilerek burada tedavi altina alinan ve entübe halde tedavisi devam eden 5 hastadan biri olan 67 yasindaki Somali uyruklu Amine Abas Jama, olaydan 4 gün sonra hayatini kaybetti.

Antalya’da Sehir Hastanesi’ndeki müdahaleye ragmen kurtarilamayan Jama’nin cenazesi otopsi isleminin ardindan ailesine teslim edildi. 3 yil önce siginmaci olarak geldikleri Türkiye’de ailesi ile birlikte Burdur’a yerlesen Amine Abas Jama’nin cenazesi ailesinin yasadigi Burdur’a getirilerek Burdur Belediyesi Sultandere Camisi avlusunda kilinan cenaze namazinin ardindan Sultandere Mezarligi’nda topraga verildi.

Cenaze törenine; Burdur Valisi Türker Öksüz, Vali Yardimcisi Yasin Özcan, Il Jandarma Komutani Albay Mustafa Güder, Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve yakinlari katildi.

Cenaze sonrasi tercüman esliginde konusan Amine Abas Jama’nin oglu Ahmed Adan Jama (47), "Türkiye’ye 2021 yilinda geldik. Annem diyaliz hastasiydi. Sürekli tedavi için Burdur Devlet Hastanesi’ne gidip geliyordu. En son gidisine kadar hiçbir zaman durumunda kötülesme olmamisti. Ama en son girdigi tedavinin ardindan kötülesti hastaneye geri götürdük. Oradan Antalya’ya gönderdiler ama 4 gün sonra vefat etti" dedi.

Olay sonrasi Antalya’da tedavi altina alinan 33 hastadan 12’si taburu edilmisti; 2’si entübe 18 hastanin ise tedavisine devam ediliyor. Hayatini kaybeden hastalardan Mustafa Demir (70) Burdur’un Karamanli ilçesinde, Saniye Aksöz (88) ise Burdur merkeze bagli Kozluca köyünde çarsamba günü topraga verilmisti.
Kaynak: İHA