Bayburt'ta 252 Üreticiye Yüzde 40 Devlet Destekli 88 Ton Korunga Tohumu Dagitildi

Hayvanciligin en büyük girdisi olan kaba yem ihtiyacini karsilamak, kentteki mera alanlarinda ot verimini ve kalitesini arttirmaya yönelik, Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yürütülen ’Mera Islah ve Amenajman Projeleri’ kapsaminda, Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügü önünde tohum teslim töreni düzenlendi. Yüzde 40 devlet destekli 88 ton korunga tohumu, 252 çiftçiye dagitildi.

Bayburt'ta 252 Üreticiye Yüzde 40 Devlet Destekli 88 Ton Korunga Tohumu Dagitildi
Tohum teslim töreninde konusan Vali Yardimcisi Cem Gümrükçü, "Bugün üreticilerimize 88 ton korunga tohumu dagitacagiz. Bu bir Mera Islah Projesi, proje kapsaminda tarim müdürlügümüzün üst gübreleme ve suni mera tesis çalismalari devam ediyor. Çalismalari belli bir noktaya ulastirdilar, insallah devami da gelecek. Korunga tohum dagitma çalismalari da burayla sinirli kalmayacak, ilerleyen dönemlerde korunga tohumu dagitimi yapacagiz. Üreticimize, ilimize hayirli, ugurlu olsun. Yüzde 40 devlet destekli bir proje bu, projede emegi geçenlere tesekkür ediyorum" dedi.

252 üreticiye yüzde 40 hibe destegiyle 88 ton korunga tohumunun dagitildigi programda, Tarim Il ve Orman Müdürü Selami Ersen de projeden faydalanan üreticilere çalismalarinda kolayliklar dileyerek, hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Düzenlenen tohum teslim töreninde 125 kilo korunga tohumu alan üretici Mustafa Çigdem, "Devletin yüzde 40 hibe sagladigi korunga desteklenmesinden yararlanmak için Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügünden korunga tohumlarimi aldim, ben 125 kilo tohum aldim. Herkes burada tohumlarini teslim aldi, üreticilere hayirli, ugurlu olsun. Devletimizden Allah razi olsun" diyerek konustu.

Ayrica proje kapsaminda, Bayburt’un mera alanlarinda, ot verimini ve kalitesini arttirmaya yönelik, Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan, su ana kadar 350 dekar alanda üst gübreleme yapildi, 190 dekar alanda suni mera alani tesis edildi.
Kaynak: İHA