Amasya'da Sele Kapilan Kadini, Taksici Kurtardi Açiklamasi O Anlar Kamerada

Amasya’da aniden bastiran saganak yagisin olusturdugu sel sularina kapilarak sürüklenen kadini, taksici kurtardi. Sürüklenen kadinin ticari taksinin içine alindigi o anlar cep telefonu kamerasina yansidi.

Amasya'da Sele Kapilan Kadini, Taksici Kurtardi Açiklamasi O Anlar Kamerada
Kent merkezinde aksam saatlerinde baslayan saganak yagis vatandaslara zor anlar yasatti. Seyhcui Mahallesi’nde bir kadin sel sularina kapilarak sürüklendi. Ölümle burun burulan gelen 50’li yaslardaki kadini oradan tesadüfen geçen taksici Tahsin Aydin (23) kurtardi. Yürekleri isitan o anlar cep telefonu kamerasiyla görüntülendi.

Yasananlari anlatan Aydin, “Bir anda yagmur bastirmisti. Bir müsterimizi almistim. Ablamizi yerde sularin arasinda sürüklendigini görünce cami açip elinden tutarak ayaga kaldirdim. Taksinin arka koltuguna oturttum” dedi.



“Ücret teklif etti, kabul etmedim”

Kurtardigi kadini evine birakan genç taksici, “Degerli esyalarinin kurtarabildigimiz kadarini da kurtardik. Ücret teklif etti. Kabul etmedim. Kendisine dikkat etmesini istedim. Vatandaslik görevimi yaptim. Ablamiz büyük bir tehlike atlatti. Geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” diye konustu.



Üniversite egitimini birakip taksicilige basladi

Aydin, çalistigi taksi duraginda kendisini kutlayan meslektaslari tarafindan günün kahramani olarak karsilandi. Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programi 2. siniftaki egitimine ara verip bir yil önce taksicilige baslayan Aydin, “Maddi ve ailevi sikintilardan dolayi okulumu birakip taksicilige yönelmek zorunda kaldim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA