Ünlü Fotografçi Ara Güler Adina Memleketi Sebinkarahisar'da Sergi Alani Olusturulacak

Giresunlu dünyaca ünlü fotograf sanatçisi Ara Güler’in adina memleketi Sebinkarahisar ilçesindeki tarihi Tashanlar’da sergi alani olusturmak için çalisma baslatildi.

Ünlü Fotografçi Ara Güler Adina Memleketi Sebinkarahisar'da Sergi Alani Olusturulacak
Giresun’un Sebinkarahisar ilçesinde turizm çalistayi gerçeklestirildi.

Çalistayda Sebinkarahisar’daki Tashanlar basta olmak üzere bölgedeki kültür varliklarinin turizme kazandirilmasi için çalisma baslatildi. Proje kapsaminda ilçedeki Tashanlarda dünyaca ünlü Sebinkarahisarli fotograf sanatçisi Ara Güler adiyla da sergi alani olusturulmasi planlaniyor.

Sebinkarahisar Belediye Baskani Ömer Sentürk, ilçede hayata geçirmeyi düsündükleri turizm hamlesi ve Ara Güler Sergi Alani projesi hakkinda yaptigi açiklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Ahmet Simsek, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpinar, Giresun DOKA Il Koordinatörü Murat Aladag, Dogus Grubu Sanat Danismani Çagla Saraç, Puhu Tv Içerik Müdürü Eda Göklü, Bakan Danismani Yavuz Karaer’in katilimlari ile kaymakamligimiz ve belediyemiz uhdesinde turizm çalistayi gerçeklestirdik. Ilçemizde yer alan basta ’Tashanlar’ olmak üzere kültür varliklarimizi ziyaret ederek, turizme kazandirma adina düzenlenen bu çalistayda gelecege yönelik yol haritasi hedeflendi. Dogus grubunun destekleri ile Tashanlarda ’Ara Güler Sergi Alani’ olusturma, DOKA ve DOKAP isbirligiyle turizm gezi rotasi ve ilçe tanitim materyallerinin olusturulmasi adina yönelik görüsmelerin gerçeklestirildigi çalistayimizin olgunlasarak ilçemize katki saglamasi hedeflenmektedir" dedi.

Kaynak: İHA