Orhan 'KARDEMIR Yönetimi'nde Çatlak Sesler Geliyor'

Kaptan Demir Çelik CEO’larindan ayrica Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari (KARDEMIR) hissedari Murat Orhan, KARDEMIR Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ismail Demir hariç diger Yönetim Kurulu üyelerine, KARDEMIR Genel Müdürü Dusun Ali Yasacan, KARDÖKMAK Genel Müdürü Murat Canbaz’a sert yüklendi.

Orhan 'KARDEMIR Yönetimi'nde Çatlak Sesler Geliyor'
KARDEMIR’de gerçeklesen 29. Olagan Genel Kurul’da konusma yapan Orhan, “Yönetim Kurulu karari ile 2023 yatirim programinda sürekli döküm ihalesi yapildi. Bastan sonuna kadar KARDEMIR Yönetim Kurulu Baskani Ismail Demir KARDÖKMAK’in yapmasi için mücadele etti. Fakat KARDÖKMAK Genel Müdürü Murat Canbaz’in olumsuz rapor cambazligi ile ve yönetim kurulu diger üyelerin 10’unun karari ile yabanci sirkete verildi” dedi.

Murat Orhan, “Bu ülke KAAN’lari, IHA, SIHA üretir hale geldi, bunlarin basinda da Ismail Demir Baskanimiz vardi. Sürekli döküm imalatini Türk sirketleri üretip yurt disina ihraç eder oldu.

11 kisilik yönetim kurulunun bir tek Ismail Demir baskanimizin serh koymus. Kamil Güleç beyi de anlarim aklinda her zaman bir gizli plani vardir. Ama Cumhurbaskanimiz tarafindan gönderilen ve baslarina yönetim kurulu baskani Ismail Demir gibi bir beyni koyan geri kalan 9 yönetim kurulu üyelerini anlamiyorum.” dedi.

9 üyeyi hedef alan Murat Orhan, “Bu ülke sürekli döküm makinesini üretip ihraç bile ediyor. KARDÖKMAK bu yatirimi yapabilecek donanima yüzde 80 sahip, yüzde 20 destekle yapabilirsiniz. Ama siz 9 yönetim kurulu üyesi bu islerden bir habersiniz ki, ülkenin parasini disari gönderme yönünde karar veriyorsunuz. Bu kararin tekrar yönetimde ele alinmasini, KARDÖKMAK ve yurt içi imkanlari ile yapilmasini öneriyorum.” diye konustu.

Orhan’in açiklamalari sonrasi 9 yönetim kurulu üyesinin KARDEMIR Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ismail Demir’in yaninda mi olmuyorlar ya da isi mi bilmiyorlar sorusunu gündeme getirdi.

Murat Orhan, Genel Müdür Dursun Ali Yasacan’a da, “Karabük küçük yer. Bazi meclisler de ‘KARDEMIR A.S.’ye nereden geldim, ben buraya nerden düstüm?’ gibi yakinmalarini duydum. Sayin Genel Müdür burasi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Demir Çelik Fabrikasi CV’de belirttigin bütün fabrikalardan daha önce kurulmus ve de degerli kurumdur. Burada olmakla gurur duy.” dedi.

Orhan, 15 yildir sürdürdügü KARDEMIR mücadelesine yeni bir boyut kazandirarak, yönetim de bulunanlara ve genel müdürlere “Ben KARDEMIR için her daim buradayim, yanlis yapanlarin ensesindeyim.”mesajiverdi.
Kaynak: İHA