Gelecegin Milli Teknoloji Yildizlari Eserlerini Sergiledi

Karabük’te düzenlenen ‘Bilim Senligi’nde tüm ilçelerden ögrencilerin katilimiyla 65 proje sergilendi.

Gelecegin Milli Teknoloji Yildizlari Eserlerini Sergiledi
Yenimahalle Spor Salonunda ilk kez düzenlenen ‘Bilim Senligi’ saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Hazirlanan senlik ile Merkez, Yenice, Safranbolu, Eflani, Ovacik ve Eskipazar ilçelerinden yaklasik 200 ögrenci ögretmenlerinin koordinesinde hazirladigi projeleri katilimcilara sunma imkani yakaladi.

Açilista konusan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Bilim senligimizin yolculugu yaklasik alti ay önce Aralik 2023’te basladi.

Aralik ayinda küçük bir salonda baslayan bilim senligimiz bugün spor salonumuzda ve spor salonumuza sigmayacak noktaya geldi. Insallah gelecek yil bu bilim senligini daha büyük alanda sizlerle birlikte yapacagiz. Yaklasik alti aylik bir emek var bu bilim senliginin arkasinda” dedi.

“Bugün burada sinirli sayida bir projeyi sizlerin huzurlarinizda sergiliyoruz” diyen Yavuz, “Bendeki bilgilere göre 200 ögrencimiz yine 60 civarinda ögretmenimizin koordinasyonunda ve gözetiminde 65 eserle buraya katiliyorlar. Daha genis alanlarda inaniyorum ki sizlerle bu 65 eserimizi 165-275’lere çikaracagimiza inaniyorum ve sizlere güveniyorum” ifadelerini kullandi.

Yavuz, ülke ve Karabük olarak dijital ve teknolojik dönüsümün yakalanmasi ve ayak uydurulmasi gerektigini söyledi.



Konusmanin ardindan Vali Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri salonda sergilenen proje masalarini tek tek gezerek ögrencilerden bilgi aldi.

Atik yaglari geri dönüstürerek sabun olusturulan ‘Sativus’ projesi hakkinda bilgi veren ögrencilerden Deniz Serkan Adabas, “Bu projemiz kimyasal reaksiyonla çevreye zarar veren atik yaglari, çevresel kirlilige sebep olan atik yaglari geri dönüstürerek beyaz sabunlar elde etmemizi sagliyor. Burada görebildiginiz beyaz sabunumuz ayni zamanda safranli da bir sabun. Yöresel bir anlam da tasiyor. Bu sayede geri dönüsüm yaparak hem bütçe dostu hem de yöremize katki saglayan bir sabun geri dönüsümü yapmis oluyoruz. Bu projemizde yarismalara katildik. Uluslararasi Roboteks yarismasina katildik. Roboteks yarismasinda dünya ikinciligi derecesi, Türkiye birinciligi derecesi elde ettik” diye konustu.

Kaynak: İHA