Ek Gelir Olarak Baslandi Açiklamasi Yillik Bin 400 Ton Rekolte Bekleniyor

Ordu’da en önemli gelir kaynagi olan findigin yaninda alternatif olarak üretilen çilegin hasadina baslandi. Ilde 500 dekar alanda üretimi yapilan çilekten bu yil bin 400 ton rekolte bekleniyor.

Ek Gelir Olarak Baslandi Açiklamasi Yillik Bin 400 Ton Rekolte Bekleniyor
Ordu’da üretimine yaklasik 15 yil önce deneme amaçli baslanan ve findigin yaninda alternatif olarak üretilmeye baslanan çilekte hasat basladi.

Ordu genelinde 500 dekar alanda bu yil yaklasik bin 400 ton çilek rekoltesi bekleniyor. Çilek üretimi ile Ordu ekonomisine yaklasik 90 milyon TL katki sunulmasi hedeflenirken, pazar sorunu ise bulunmuyor. Kendisine has tadi ve kokusuyla bölgede tercih edilen ve Kayabasi Mahallesi’nde yetistirilen çilekler, farkli illerde de alici buluyor.

"Aromasi çok güzel"

Su anda hasadi yapilan çilegin tam verimde üretilmedigi için Ordu piyasasinda satildigini söyleyen üretici Selçuk Sahin, yaklasik 2 hafta önce basladiklari hasadin her geçen gün arttigini belirtti.

Sahin, “Verim ve aroma güzel. Bundan sonra hava sartlari da uygun. Lezzeti de tam yerine oturur insallah. Kayabasi çilegi hem türü hem de lezzetinden dolayi tercih ediliyor. Verim az ancak lezzet olarak çok güzel” diye konustu.



"Findik hasadina göre daha kolay"

Çilek tarlasinda çalisan Nurhan Özge, ilk kez çilek hasadi yaptigini söyledi.

Çilek hasadinin eglenceli oldugunu ve kendilerine de maddi kazanç sagladigini aktaran Özge, findik toplamaktan kolay oldugunu belirtti.

Yillardir Kayabasi Mahallesi’nde çilek hasadi yapan Sevgi Akkaya ise kadinlarla birlikte çilek hasadinda çalistiklarini, eglenerek hasat yaptiklarini söyledi.

Kaynak: İHA