Samsun'da 'Türkçüler Günü' Kutlandi

SAMSUN – Samsun’da “Türkçülük Günü” Atatürk Aniti’nda düzenlenen program ile kutlandi.

Samsun'da 'Türkçüler Günü' Kutlandi
Türk Ocaklari Samsun Subesi üyeleri tarafindan Türkçülük Günü dolayisiyla Atatürk Aniti’nda program düzenlendi.

Anita çelenk sunumu ile baslayan tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti. Daha sonra söz alan Türk Ocaklari Samsun Sube Baskani Prof. Dr. Mustafa Çagatay Tufan, günün anlam ve önemine dair konusma yapti.

“Türk gençleri her sartta devletinin temel ilkelerine sahip çikacagini göstermistir”

Türklerin her sartta devletin temel ilkelerine sahip çikacagini gösterdigine deginen Baskan Mustafa Çagatay Tufan, “3 Mayis bir bayram degildir, bir matem günü de degildir. 3 Mayis Türkçülerin günüdür. Türk gençlerinin her sartta devletinin temel ilkelerine sahip çikacagini dost düsman herkese göstermistir. 80 yil sonra bu meydan da bizleri bulusturan da bu ruhtur. Cumhuriyetimizi kurarken atalarimizin ödemis oldugu bedelleri, bugün onu korumak için bizlerin de ödemeye hazir oldugumuzu belirtmek isterim. Anayasa’nin degistirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini ve Türk vatandasligi tanimini tartismaya açmak vatana ihanettir. Bu vatanin adi Türkiye; milletin adi Türk, dilimiz Türkçedir. Istiklal Marsi, Anayasa’nin ilk dört maddesi, Türk vatandasligi tanimi, millî devlet ve üniter yapi ile problemi olanlarin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde hiçbir sekilde idari makam isgal etmelerine izin verilmemelidir. Siginmaci ve düzensiz göçmenler meselesi kangren olmaktadir. Ülkenin demografisi ve millî kimligi tehdit altindadir. Bu, ileride ciddi güvenlik problemleri doguracaktir. Türkçülük ruhunu gönüllerde atesleyen merhum Hüseyin Nihal Atsiz ve Basbug Alparslan Türkes olmak üzere 3 Mayis 1944’ün kahramanlarini saygi ve özlemle aniyor, Allah’tan mekanlarinin cennet, makamlarinin yüksek olmasini diliyorum” dedi.

Ocak üyeleri, konusmanin ardindan anit önündeki programi sonlandirirken, mezarliklardaki programlar için merhum Türkçülerin kabirlerine gittiler.
Kaynak: İHA