Hazreti Mevlana Ve Ailesinin Konya'ya Gelisinin 796. Yili Kutlaniyor

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelislerinin 796. yil dönümü dolayisiyla organize edilen Tesrif-i Konya etkinlikleri bu yil da coskuyla basladi. Yil dönümünde temsili karsilama töreninde Türk Yildizlari ve Solo Türk gösteri uçusu yapti. Nefesleri kesen gösteri uçuslari vatandaslar tarafindan yogun ilgi ile izlendi.

Hazreti Mevlana Ve Ailesinin Konya'ya Gelisinin 796. Yili Kutlaniyor
Mevlana Meydani’nda binlerce Konyalinin katilimiyla düzenlenen programda Konya Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu tarafindan Tesrif-i Konya canlandirmasi yapildi. Temsili karsilama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelisleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafindan karsilanisi izleyenlerin begenisini topladi. Programin sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bagli akrobasi timleri Türk Yildizlari ve Solo Türk tarafindan gösteri uçusu gerçeklestirildi.

Meydanda toplanan vatandaslara unutamayacaklari bir gösteri sunan Türk Yildizlari ve Solo Türk, büyük alkis aldi.

Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek

Büyüksehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayis Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa Ilahileri Konseri ve 5 Mayis Pazar günü yine ayni saatte Balkan Ilahileri Konseri gerçeklestirilecek. Ayrica hazirlanan “Tesrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA