Yol Kenarinda Bulduklari Yarali Dag Keçisinin Basindan Bir An Olsun Ayrilmadi

Artvin’de yasayan Emine Büyükdag, esi ile yol kenarinda yarali halde buldugu dag keçisini ekiplere teslim edene kadar basindan bir an olsun ayrilmadi. Büyükdag, ürkek yarali dag keçisini basini oksayarak, “Benim güzel kizim, anne kurban olsun sana” diye severek sakinlestirdi.

Yol Kenarinda Bulduklari Yarali Dag Keçisinin Basindan Bir An Olsun Ayrilmadi
Artvin’de otomobille köylerine dogru seyahat eden Emine ve Ali Riza Büyükdag çifti, Deriner 2 Tüneli çikisinda yol kenarinda bir dag keçisi gördü. Ali Riza Büyükdag, aracini durdurup keçinin yanina gitti. Ayaga kalkamayan dag keçisinin yarali oldugunu fark eden Büyükdag çifti, Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Artvin Sube Müdürlügü ekiplerine haber verdi. Ekipler bölgeye gelene kadar yarali dag keçisini güvenli alana alan çift, basinda beklemeye basladi.

Emine Büyükdag, basindan bir an olsun ayrilmadigi yarali dag keçisine su ve ekmek verdi. Korkmus halde olan yarali keçiyi severek sakinlestirmeye çalisan Büyükdag, “Benim güzel kizim. Anne kurban olsun sana. Çokta atesi var, cani da yanmis kizimin” diyerek sevdi.

Bir süre sonra olay yerine gelen DKMP Artvin Sube Müdürlügü ekipleri, yarali dag keçisini tedavisi yapilmak üzere veteriner klinigine götürdü.
Kaynak: İHA