Solingen Faciasi Kurbanlari Mezarlari Basinda Dualarla Anildi

Almanya’nin Solingen kentinde 29 Mayis 1993’te irkçilar tarafindan kundaklanan 5 Türk Amasya’daki mezarlari basinda dualarla anildi. Onlarin acisini bagrina basip yillardir verdigi dostluk mesajlariyla bilinen ‘Bilge Ana’ Mevlüde Genç de ölümünün ikinci yilinda unutulmadi.

Solingen Faciasi Kurbanlari Mezarlari Basinda Dualarla Anildi
Kundaklanan evlerinde çikan yanginda hayatini kaybeden Gürsün Ince, Hatice, Hülya ve Saime Genç ile Gülistan Öztürk için, facianin 31. yil dönümünde Tasova’ya bagli Mercimek köyünde anma programi düzenlendi.

Kur’an-i Kerim okunup dualar edildi.

Tasova Kaymakami Efe Kiliç, “Ne yazik ki bu aci olayda merhum Mevlüde teyzemiz ve Durmus amcamizin kizlari Gürsün Ince ve Hatice Genç, torunlari Saime, Hülya Genç ile yegenleri Gülistan Öztürk hayatlarini kaybetti. Kendilerine bir kez daha devletimiz adina ilçe kaymakami olarak Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Durmus Genç ile görüntülü görüsen Kaymakam Kiliç, “Mevlüde teyzemizi, kardeslerimizi ve ablalarimizi andik. Türk Milleti’nin kalbinde yasayacaklar, unutulmayacaklar. Mevlüde teyzemizin kin ve nefret söylemlerinde bulunmamasi, dostluk ve kardeslik söylemlerinde bulunmasi hem bizim devletimiz tarafindan hem de Alman devleti tarafindan takdirle karsilandi. Ruhu sad olsun” diye konustu.

Programa Tasova Belediye Baskani Ömer Özalp, Genç ailesi yakinlari, kurum amirleri ve vatandaslar da katildi.

Kaynak: İHA