Artvin'in Arhavi Ilçesinde Basibos Sokak Köpekleri Mahalleliyi Birbirine Düsürdü

Artvin’in Arhavi ilçesinde küçük bir kiz çocuguna saldiran basibos sokak köpekleri hayvan severler ve mahalle sakinleri arasinda tartismaya neden oldu. Sokak köpeklerinin küçük çocuklara saldirdigi görüntüler ise güvenlik kameralarina yansidi.

Artvin'in Arhavi Ilçesinde Basibos Sokak Köpekleri Mahalleliyi Birbirine Düsürdü
Artvin’in Arhavi ilçesi Bogaziçi Mahallesi sakinleri, son dönemde artan basibos köpek saldirilarina tepki gösterdi. Son olarak köpekler küçük bir kiz çocuguna saldirinca, mahalle sakinleri isyan etti. Sokak köpeklerinin bulundugu alana gönüllü hayvan severler de gelince tartisma çikti. Kendilerinin de hayvan sever oldugunu ancak evlatlarinin canlarinin tehlikede oldugunu belirten mahalle sakinleri, "Son birkaç hafta içinde, basibos köpeklerin saldirisina ugrayan insan sayisinda ciddi artti. Özellikle çocuklar ve yaslilar için büyük tehlike arz eden bu durum, mahallede huzursuzluga neden oluyor. Sokakta yürürken tedirgin oluyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Arhavi Belediyesi Zabita ekipleri, saldirgan iki köpegi barinaga götürürken, belediyeden yapilan açiklamada “Vatandaslarimizin endiselerini anliyoruz ve bu konuda çalismalarimiz devam ediyor. Sokak hayvanlarinin korunmasi ve halk sagliginin gözetilmesi arasinda bir denge kurmaya çalisiyoruz. En kisa sürede gerekli adimlari atacagiz” ifadeleri kullanildi.

Öte yandan sokak köpeklerinin küçük çocuklara saldirdigi görüntüler ise güvenlik kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA