5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliklerle Kutlanacak

Osmangazi Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çesitli etkinliklerle kutlayacak. Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Macera Bursa’da düzenlenecek etkinliklere tüm çocuklari ve vatandaslari davet etti.

Gelecek nesillere temiz ve yasanabilir bir çevre birakma hedefiyle çalismalarini sürdüren Osmangazi Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Macera Bursa’da bir dizi etkinligi hayata geçirecek. Birbirinden eglenceli ve keyifli etkinliklerin yer aldigi kutlama programi, saat 10.00’da Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’in konusmasi ile baslayacak. Etkinlikler çerçevesinde en çok atik toplayan okullara ödülleri düzenlenecek tören ile verilecek.

Gün boyu devam edecek etkinlikler kapsaminda geri dönüsüm atik eslestirme yarismasi düzenlenecek. Okullarin hazirlamis oldugu çevre ile ilgili fotograf ve karikatür sergisi katilimcilarin begenisine sunulacak. Ayrica, ögrenciler tarafindan atik materyallerden hazirlanan çalismalari da etkinlik alaninda yerini alacak. Katilimcilar, geri dönüsüm atölyesinde gerçeklestirilecek çalismalar ile çevre dostu uygulamalar hakkinda bilgi sahibi olacak.

Birbirinden renkli stantlar, atölyeler ve etkileyici sunumlarla gerçeklestirilecek 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamalari sonunda katilim saglayan ögrenci ve vatandaslara tohumlu kalem, kumbara ve fidan dagitimi yapilacak.
Kaynak: İHA