Dünyanin En Zehirli Yilanlari Arasinda Gösterilen Hopa Engeregi Rengi Ve Tüyleri Ile Dikkat Çekiyor

Artvin’in Borçka ilçesinde ölü olarak bulunan ve dünyanin en zehirli yilanlari arasinda gösterilen Hopa (Kafkas) engeregi rengi ve tüyleri ile dikkat çekti.

Dünyanin En Zehirli Yilanlari Arasinda Gösterilen Hopa Engeregi Rengi Ve Tüyleri Ile Dikkat Çekiyor
Türkiye’de Karadeniz Bölgesi’nde yasayan ve ’Kafkas engeregi’ diye de bilinen Hopa engeregi, Artvin’in Borçka ilçesinde Güres köyünde çaylik alanda ölmüs halde vatandaslar tarafindan bulundu. Nesli yok olma tehlikesiyle karsi karsiya olan, yilan vatandas tarafindan büyük ilgi gördü. Vatandaslar ölmüs olarak bulduklari yilani uzun süre inceledi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlügü tarafindan baslattigi çalismayla koruma altina alinan Hopa Engereginin tüylü, kanatli ve keskin renk hatlari olmasi dikkat çekti.

Müdürlük, Hopa engeregi için korunakli yeni habitatlar olusturulmasi, tarimsal ilaç ve gübre kullaniminin kontrol edilmesi, insanlarla temasi olan bölgelerde öldürülmesinin önlenmesine yönelik raporlar hazirladi.

Baharin gelmesiyle çaylik bir alanda görüntülenen Hopa engeregi, uzun zaman sonra ilk kez bu kadar yakindan görüntülendi.
Kaynak: İHA