Siirt Üniversitesi'nde Morfoloji Binasinin Temeli Atildi
Siirt Üniversitesi’nde 12 bin 700 metrekare kapali alana sahip morfoloji binasinin temeli atildi.

Vali Kizilkaya, “Ilimizde vatandaslarimiz özellikle tip fakültesinin temel atma törenini, uzun zamandir heyecanla bekliyorlardi. Tip fakültemiz Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla kuruldu fakat ögrencileri halen burada kentle kavusamamisti. Bunun için de tip fakültesinin temelinin atilmasi önemliydi ve bugün bunu birlikte gerçeklestiriyoruz” dedi.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak da projenin 12 bin 700 metrekare kapali alandan olusacagini ifade etti.
Tip fakültesinin 2018 yilinda kuruldugunu belirten Sindak, “Geldigimiz noktada morfoloji binasinin da temelini atmak suretiyle en kisa zamanda 1, 2 ve 3. sinif ögrencilerimizi ilimizde misafir etme ve egitimlerini verme sansina hep beraber kavusmus olacagiz.” dedi.
