'Istihbaratçi Polisim' Yalaniyla Irakli Aileyi Yaklasik 2,3 Milyon Lira Dolandirdi, Gerçek Polise Yakalandi

Amasya’da kendisini telefonda ’istihbaratçi polis’ olarak tanittigi Irakli aileyi dolandirip aldigi para ve altinlarla kaçan sahis, güvenlik kamerasindan kimliginin belirlenmesi sonrasi gerçek polisler tarafindan Sivas’ta kiskivrak yakalandi. Toplam 2 milyon 278 bin TL tutarindaki para ve altinlarina kavusan Irakli aile, “Allah bu devleti korusun" sözleriyle Türk polisine tesekkür etti.

'Istihbaratçi Polisim' Yalaniyla Irakli Aileyi Yaklasik 2,3 Milyon Lira Dolandirdi, Gerçek Polise Yakalandi
Dolandiricilik olayi, Amasya merkez Yüzevler Mahallesi’nde Irakli bir ailenin evinde meydana geldi. Iddiaya göre, Ibrahim Aygin, Irakli aileyi telefonla arayip kendisini istihbaratçi polis olarak tanitti. Aile, “Kimliginiz bir suç örgütü çetenin evinden çikti. Evinizde birazdan arama yapilacak. Elinizde ziynet esyasi ve para ne varsa ortaya döküp bizi bekleyin” sözleriyle panikledi. 12 saat boyunca telefondaki konusmalariyla aileye korku salan dolandirici, sonrasinda oturduklari apartmana gelerek 50 bin dolar, 20 bin dolar degerinde altin, 620 euro ve 17 bin TL nakit paralarini alarak uzaklasti. Toplam 2 milyon 278 bin TL tutarindaki para ve altinlarindan olan aile Amasya Emniyet Müdürlügüne giderek sikayette bulundu.

Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi, özel bir ekip olusturup dolandiriciyi yakalamak için genis çapli çalisma baslatti. Paralarin verildigi anlari görüntüleyen güvenlik kamerasindan kimlik tespit çalismasi yapan ekipler araç degistirip Amasya’dan Sivas’a geçtigini tespit ettikleri Ibrahim Aygin’i, aldigi paralar ve altinlarla birlikte kiskivrak yakaladi. Habercilerin sorularina yanit vermeyen Aygin, çikarildigi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paralarina ve altinlarina kavusan Irakli ailenin kizi Rana Waad Elias, “Yabanci bir numara ‘istihbarattan polisim’ diye aradi. ‘Senin kimligin bir suç örgütünün evinde arama sirasinda evden çikti. Seninle birlikte magdur olan 25 kisi var. Evde kim varsa hepsini bir araya topla ve telefonun hoparlörünü aç, size tercüman getirecegiz’ dedi.

Daha sonra gizli bir operasyon bu evdeki bütün telefonlari toplayin ve kapatin. Telefonlardan sizi görüyoruz. Biz simdi tutanak tutacagiz. Evde ne kadar altin, para ya da yabanci para varsa hepsini söyleyin. Evi aramaya gelecegiz söylediginizden farkli bir para bulursak hepsi elinizden alinacak’ sözleri karsisinda çok korktuk. Anneannem küçük kardesimle apartmanin önüne inerek gelen adama hepsini teslim etti” diye konustu.

Polisler, para ve altinlarini teslim ettikleri aileye, polis, asker yada savcinin kimseden döviz, ziynet esyasi veya para talep etmeyecegini belirtip uyarilarda bulundu. Irakli yasli kadin, “Allah bu devleti korusun" sözleriyle Türk polisine tesekkür etti.
Kaynak: İHA