Amasya'nin Cografi Isaretli Yemeklerini Köy Okulunda Ögrencilerle Bulusturdular

Amasya’da kadin girisimciler ve üniversiteliler sehrin cografi isaretli yemeklerini gittikleri köy okulunda ‘Türk Mutfagi Haftasi’ temali etkinlikte pisirerek minik ögrencilere ikram ettiler.

Amasya'nin Cografi Isaretli Yemeklerini Köy Okulunda Ögrencilerle Bulusturdular
Amasya Üniversitesi ile Misket Eller Kadin Girisimi Üretim ve Isleme Kooperatifi is birliginde düzenlenen etkinlikte hazirlanan baklali dolma, Amasya yaglisi, keskek, Amasya çöregi ve toyga çorbasi, Tasova ilçesine bagli Esençay köyündeki ilkokul ögrencilerinin tadimina sunuldu. Yemeklerin hazirlanmasina önlük giyip dolma sarma ve hamur açma ögrenen ortaokul ögrencileri de destek oldu.

Okuldan gelen daveti memnuniyetle karsiladiklarini belirten Misket Eller Kadin Girisimi Üretim ve Isleme Kooperatifi Baskani Sükran Bozkurt, “Ögrencilerimizle beraber baklali dolma sarip yagli yaptik. Çocuklarimiza cografi isaretli yöresel yemeklerimizi tattirdik. Yeni nesle bu degerlerimizi tanitmak çok güzeldi” dedi.

Bu yil Türk Mutfagi Haftasi’nin cografi isaretli ürünlerle kutlandigini hatirlatan Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi Ögretim Görevlisi Dr. Kenan Pala da “Yöresel ürünlerin gelecek nesillere aktarilmasi, Türk ve Amasya mutfaginin gelisimi, gastronomi turizminin gelisimi ile sehre deger katma açisindan önem arz etmektedir” diye konustu.

Birbirinden lezzetli yemeklerden doyasiya yiyen ögrenciler kadin girisimcilere ve üniversitelilere halk oyunu gösterisiyle tesekkür etti. Renkli etkinlige, Tasova Belediye Baskani Ömer Özalp ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Tümer de katildi.

Kaynak: İHA