Sadece 20 Günlük Ömrü Olan Sakayiklar Çiçek Açti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde sadece 20 günlük ömrü olan sakayiklar çiçek açti.

Sadece 20 Günlük Ömrü Olan Sakayiklar Çiçek Açti
Her yil mayis sonu itibariyle açan ve sadece 20 günlük ömrü olan sakayik çiçekleri, güzellikleriyle görsel sölen sunuyor. Ilçenin Taslitepe mevkiinde kayaliklar arasinda yetisen ve halk arasinda ’ayi gülü’ olarak da bilinen sakayik çiçegi, doga yürüyüsüne çikan vatandaslar ve doga fotografçilarinin ilgisini çekiyor. Renklerin ve doganin uyumu, sakayiklarin açmasiyla daha da belirgin hale gelirken, gerçeklesen bu doga olayi, fotografçilara da vazgeçilmez bir firsat sunuyor. Her yil oldugu gibi bu yil da bu benzersiz ani yakalamak için Taslitepe’ye gelen doga meraklilari ve fotografçilar, kisa süren güzelliklerin ne kadar degerli oldugunu gözler önüne seriyor.

Dogal güzelligi fotograflamak için bölgeye giden Nusret Altan ve Oktay Subasi, kisa ömürleri olan sakayiklarin hemen hemen hepsinin çiçek açtigini ve açmayanlarin ise bir iki gün içinde açacaklarini ifade ederek, çiçeklerin bölgeye ayri bir güzellik kattigini belirttiler.

Güzellikleriyle çiçek açan sakayiklari ile Tatvan ilçesini ayni karede yakalama imkani bulduklarini anlatan Doga Fotografçisi Hakan Okay da, yaklasik 20 günlük ömürleri olan çiçekleri bol bol fotografladiklarini kaydetti.

Kaynak: İHA