Müebbet Hapis Cezasi Alinca Firar Eden Sahsin 3 Yillik Kaçisini JASAT Noktaladi

Denizli’de müteahhit Mehmet Yamer cinayetinin azmettiricisi olarak tutuklu yargilanan ve beraat kararinin ardindan istinafa gönderilen dosya kapsaminda Halil Karabag, müebbet hapis cezasina çarptirildi. 3 yildir firari olan Karabag, JASAT timlerince yakalandi.

Müebbet Hapis Cezasi Alinca Firar Eden Sahsin 3 Yillik Kaçisini JASAT Noktaladi
Denizli’de 9 Kasim 2018 tarihinde Selçukbey Mahallesi’nde insaat firmasinin sahibi Mehmet Yamer (40), is yerinde ugradigi silahli saldirida öldürülmüs, asistani Revzan Akbulut ise yaralanmisti. Olayin ardindan Halil Karabag ve oglu Kutlughan Karabag ile tetikçi oldugu ileri sürülen Gökhan Dülger, cinayete yardim ettikleri iddiasiyla Mert Danaci ile Kemal Atik tutuklandi. Denizli 7’nci Agir Ceza Mahkemesi’ndeki karar durusmasinda ise 4 sahis tutuklanirken, Halil Karabag’in ise beraatine karar verilmisti. Daha sonra dosya istinaf mahkemesine tasindi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesinde görülen durusmada esas hakkindaki mütalaasini sunan savci, saniklarin istinaf basvurularinin reddedilmesini, beraat eden Halil Karabag’in tasarlayarak öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet hapis ile yargilanmasini talep etti. Denizli 7’nci Agir Ceza Mahkemesi’ndeki davada beraat eden Halil Karabag’a önce agirlastirilmis ömür boyu sonra indirim uygulayip, ömür boyu hapis cezasi vermisti.

Beraat kararinin ardindan firari azmettirici JASAT tarafindan yakalandi

3 yildir firari olan Halil Karabag’i yakalamak için Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT) harekete geçti. JASAT timleri Karabag’in yakalanmasi için 2 aylik çalisma yürüttü. Yürütülen çalismalar kapsaminda azmettirici Karabag’in bir yakininin evinde saklandigi belirlendi. JASAT timleri ve Merkezefendi Ilçe Jandarma Komutanligina bagli ekipler ile müsterek adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda Karabag yakalanarak gözaltina alindi. Halil Karabag genis güvenlik önlemleri esliginde çelik yelekli halde adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Karabag tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, Yamer ve Karabag arasindaki cinayet kan davasina dönüsmüs, Mehmet Yamer’in kardesi Raif Yamer de 2019 yilinda Halil Karabag’in oglu Oguzhan Karabag’i öldürmüstü.
Kaynak: İHA