Aracini Polislerin Üzerine Sürdü, Hizla Ters Yola Girip Böyle Kaçti

Aksaray’da polisin ‘Dur’ ihtarina uymayip araci üzerine süren ve ters yola girip kaçan sürücü yürekleri agza getirirken, anbean kameralara yansiyan o görüntüler ve kovalamaca anlari film sahnelerini aratmadi.

Aracini Polislerin Üzerine Sürdü, Hizla Ters Yola Girip Böyle Kaçti
Aksaray’da halkin huzur ve güvenliginin saglanmasi, muhtemel olaylarin önüne geçilmesi amaciyla Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde asayis uygulamasi yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri Akin köy yolundaki denetimde süphe üzerine 68 HD 596 plakali otomobile ‘Dur’ ihtarinda bulundu. Ihtara uymayan sürücü araci polis ekiplerinin üzerine sürerek süratli bir sekilde ters yola girip kaçmaya basladi.

Tüm bu yasananlar anbean hem gazetecilerin kamerasina hem de araç kamerasina yansirken, sürücünün kaçmasi üzerine hemen araçlara binen polis ekipleri takibe basladi.

Aksaray sokaklarinda siren seslerinin yankilandigi kovalama anlari ise aksiyon film sahnelerini aratmadi. Ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalisan sürücüyü bir süre takip eden polis ekipleri sürücünün çok hizli ve tehlikeli araç kullanmasi gerekçesiyle muhtemel bir kaza yapma riskine karsi takibi birakti. Sürücünün plakasina dur ihtarina uymamaktan bin 506 TL, ters yolda seyretmekten 6 bin 439 TL ve trafigi tehlikeye sokmaktan bin 507 TL olmak üzere toplam 9 bin 452 TL para cezasi kesildi.
Kaynak: İHA