Vali Çiçek, POLHANE Projesi Kapsaminda Hane Ziyaretine Katildi

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan Il Emniyet Müdürlügünce uygulamaya konulan "Polis Hanede, Serhat Sehrimiz Güvende (POLHANE) Projesi" kapsaminda düzenlenen hane ziyaretlerine katildi.

Vali Çiçek, POLHANE Projesi Kapsaminda Hane Ziyaretine Katildi
Vatandaslarin bilgilendirilmesiyle farkindaliklarinin yükseltilerek polisle olan is birliginin artirilmasi, devletin varliginin her hanede hissedilmesi ve hiçbir suçun gizli kalmamasinin hedeflendigi "POLHANE Projesi", Ardahan Il Emniyet Müdürlügü tarafindan hayata geçirildi.

Il Emniyet Müdürü Gökalp Sener ile birlikte emniyet ekiplerinin hane ziyaretlerine eslik eden Vali Çiçek, Ipek ailesinin kapisini çalarak misafir oldu.

Ziyarette, polis ekipleri aile bireylerine aile içi siddet, bagimlilik, hirsizlik, terör, trafik ve narkotik konularinda bilgilendirmeler yapti. Ayrica kadina yönelik siddetle mücadelede önemli olan KADES uygulamasi basta olmak üzere UYUMA gibi suçu önleyici diger uygulamalarin önemi anlatildi.

Türkiye’de ilk kez Ardahan’da uygulanan POLHANE Projesi ile vatandaslarin bilgilendirildigini ve devletin varliginin her hanede hissedildigini belirten Vali Çiçek, Il Emniyet Müdürü Gökalp Sener ve hane hane dolasarak bilgilendirmelerde bulunan polis ekiplerine tesekkür etti.

Vali Çiçek basina yaptigi açiklamada, "POLHANE uygulamasi Ardahan Il Emniyet Müdürlügü tarafindan baslatilan bir uygulama. Polis arkadaslarimiz bu proje kapsaminda Emniyetimizin önleyici polislik hizmeti noktasinda Ardahan’daki haneleri ziyaret ederek, Emniyetin gerek Narkotik, gerek aile içi siddet, gerek dolandiricilik ve buna benzer konularda toplumsal bilinçlenmeyi saglayici bir projesidir. Bu tarz durumlarda vatandaslarimizin nasil hareket etmesi gerektigini polis arkadaslarimiz hane ziyaretleri yaparak bilgilendiriyor" dedi.

Ardahan Il Emniyet Müdürü Gökalp Sener ise, POLHANE Projesi ev ev giderek vatandaslarla iletisim kurulan bir proje oldugunu söyleyerek, "Kolluk kuvvetleri olarak destegimizi halktan aldigimizin bilincindeyiz. O yüzden vatandaslarimizi her zaman güvenlik tedbirlerinin yaninda görmek ister ve desteklerini bekleriz. Tabii bunu yaparken de suça maruz kalan birtakim vatandaslarimizin da nereye ne sekilde gidip müracaat edebilecekleri konusunda Ardahan’da biraz eksik taraflarin oldugunu kesfettik. Ve böyle bir proje baslattik. Arkadaslarimiz bununla ilgili üç ay süreyle bunun egitimini aldilar" dedi.

Kaynak: İHA