Orhangazi'de 40,5 Milyon Euroluk Yatirimla Aritma Kapasitesi 3 Kat Artiyor

2022 yilinda ihalesi yapilarak insaatina baslanan Orhangazi’deki Ileri Biyolojik Aritma Tesisi’nde insaat çalismalarinda sona gelindi. Orhaneli, Iznik ve Karacabey’deki aritma tesisleri ile birlikte ihalesi yapilan ve toplamda 40 milyon 500 bin avroluk yatirim olan aritma tesisi ile birlikte Orhangazi’deki aritmanin kapasitesi tam 3 kat artirilmis olacak.

Orhangazi'de 40,5 Milyon Euroluk Yatirimla Aritma Kapasitesi 3 Kat Artiyor
Orhangazi, Orhaneli, Iznik ve Karacabey ilçelerinin yani sira kent merkezinin daha güçlü bir altyapiya kavusturulmasi amaciyla Avrupa Yatirim Bankasi’ndan saglanan 40 milyon 500 bin euroluk dev yatirim olan Orhangazi Ileri Biyolojik Aritma Tesisi’nde insaat çalismalarinda sona geliniyor.

Yapimina 2022 yilinda baslanan Orhangazi’de Iznik Gölü sahiline yakin bir noktada yer alan günlük 17 bin metreküp kapasiteli mevcut aritma tesisine ilave olarak insa edilen yeni aritma tesisinde çalismalar büyük oranda tamamlandi. BUSKI tarafindan yapilan aritma tesisinde insaat çalismalarinin eylül ayina kadar tamamlanip yeni aritma tesisinin de eylül ayinda devreye alinmasi bekleniyor.

Orhangazi’de 2014 yilinda devreye alinan ilk aritma tesisinin günlük aritma kapasitesi 17 bin metreküp. Yeni devreye alinacak olan aritma tesisi ile birlikte ilave 34 bin metreküp ile toplam aritma kapasitesi günlük 51 bin metreküpe çikarilmis olacak. Proje kapsaminda Orhangazi Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi’nin kapasitesi günlük 17 bin metreküpten 51 bin metreküpe, Iznik Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi’nin kapasitesi de günlük 9 bin metreküpten 24 bin metreküpe çikarilacak.

Iznik Gölü’ne ve çevreye büyük deger katacak olan Ileri Biyolojik Aritma Tesisi’ne gelecek olan altyapilar arasinda Gedelek de yer aliyor. Yillardir tursu üretiminin yapildigi Gedelek’te bulunan tesislerin atiklari ile mahallenin tüm atiklari da Gedelek Terfi Hatti ile yeni devreye alinacak olan aritma tesisine getirilip burada aritilacak.

Orhangazi’deki Aritma Tesisi, Orhaneli ve Iznik’teki yatirimlarla birlikte toplamda 40 milyon 500 bin euroluk bir tesis olarak tarihe de geçmis olacak.
Kaynak: İHA