Bakan Tunç Açiklamasi 'Israil, Uluslararasi Adalet Divaninin Aldigi Kararlara Uymalidir'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Uluslararasi Adalet Divaninin Israil hakkindaki kararlarina iliskin, "Isgalci Israil, Uluslararasi Adalet Divaninin aldigi kararlara en kisa sürede uymalidir" dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç sosyal medya hesabi X üzerinden paylasim yapti. Tunç, Uluslararasi Adalet Divani’nin Gazze ve Refah’ta soykirim yapan Israil’in saldirilari durdurmasina ve insani yardimlarin önünün açilmasina yönelik verdigi karara iliskin, "Filistin’de akan kan ve gözyasinin dinmesi adina önemli ancak yetersizdir. Isgalci Israil, Uluslararasi Adalet Divaninin aldigi kararlara en kisa sürede uymalidir" dedi.



"Israil insanlik suçuna son vermelidir"

Israil’in savas ve insanlik suçu isledigine deginen Tunç, "8 aydan bu yana 36 bine yakin Filistinlinin hayatini kaybetmesine, 80 binden fazla Filistinlinin ise yaralanmasina neden olan Israil, isledigi savas ve insanlik suçlarina son vermelidir" dedi.

Israil’in, terör örgütü gibi davranmayi birakmasi gerektigine vurgu yapan Tunç, demokrasiye ve insan haklarina inanan ülkeler ve uluslararasi kuruluslarinda Israil’in kararlara uymasi noktasinda harekete geçmesi gerektigini ifade etti.

Israilli yetkililerinin, en kisa sürede hak ettikleri cezaya çarptirilmasi gerektigine deginen Bakan Tunç, Türkiye olarak Israil’in saldirilari duruncaya ve yetkililer cezalandirilincaya kadar mücadelelerinin devam edecegini aktardi.
Kaynak: İHA