TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Baskani Yayman'dan 'Dijital Telif' Açiklamasi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Baskani ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Almanya’da farkli bir telif yasasi, Fransa’da farkli bir telif uygulamasi, Türkiye’de farkli bir telif uygulamasini istemiyoruz. Avrupa’da nasil bir pratik izliyorsa, Türkiye’de de ayni pratigi izlemesini istiyoruz” dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Baskani Yayman, dijital telif hakkinda konustu.

Yayman, Dijital Mecralar Komisyonu olarak tarihi bir toplanti yaptiklarini belirterek, Telif Haklari Genel Müdürü ve Rekabet Kurulu Baskani geldigini ve dijital telif hakkinda sunum yaptiklarini ifade etti.

Yayman, “Konuyu ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisi çatisi altinda ele aldik. Bu bir tarihi adimdir, tarihi bir yaklasimdir. Dijital telif konusu çok önemli. Google bu konuda çifte standart uygulamasini istemiyoruz. Almanya’da farkli bir telif yasasi, Fransa’da farkli bir telif uygulamasi, Türkiye’de farkli bir telif uygulamasini istemiyoruz. Avrupa’da nasil bir pratik izliyorsa, Türkiye’de de ayni pratigi izlemesini istiyoruz” dedi.

Emek hirsizligina karsi olduklarini belirten Yayman, “Içerik üreticilerinin içeriklerinin izinsiz olarak alinmasi, kullanmasi dogru degil. Haberin artik bir telif kapsamina alinmasi, haber üreticilerinin emeklerinin kayit altina alinmasi, degerlendirilmesini çok tarihi gelisme olarak görüyoruz. Haziran ayi içerisinde Google temsilcileri tekrar Mecliste Dijital Mecralar Komisyonu’nda açiklamalarda bulunacaklar ve beraber nasil bir yol yürüyecegimizi konusacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA