Ölümünün 750. Yilinda Mevlana 'Vuslat' Sergisi Ile Anildi

Lütfi Selek Kültür Merkezinde Yaklasik bir yil önce açilan ‘Elde Kirkyama’ kursunda hazirlanan eserler ‘Vuslat ’ sergisi ile nefes buldu.

Ölümünün 750. Yilinda Mevlana 'Vuslat' Sergisi Ile Anildi


Nazilli Belediyesi tarafindan Lütfi Selek Kültür Merkezinde açilan Kirk Yama Kursunun kursiyerleri tarafindan hazirlanan eserler, “Vuslat” isimli sergi ile Nazilli Belediye meydaninda görücüye çikti. Kis boyu Nihal Erbakan’in egitmenliginde kursiyerler tarafindan semazen figürleri ile süslenmis kiyafet pano ve benzeri örtüler büyük begeni aldi. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin ölümünün 750. Yili nedeni ile hazirlanan konsepte Mevlana’nin 7 ögüdü yapilan çalismalar ile öne çikarildi.

Nazilli Belediyesi Kirk Yama Kursu ögrencilerinin düzenledigi ‘Vuslat’ isimli sergiyi ziyaret ederek birbirinden kiymetli el sanatlarini hayranlikla inceleyen Nazilli Belediye Baskani Dr. Ertugrul Tetik, “ Kadinlarimizin eli degdigi zaman çok güzel seyler ortaya çikiyor. Bunlarin örnegi su an bu sergimizde. Bu sergimizde kursiyerlerimizin yaptiklari çalismalardan bir kisim örnek görüyoruz. Bizim amacimiz su olmali belediye olarak. Kadinlarimizin bu tür faaliyetlerde daha çok olmalarina imkan saglamali. Hazirladiklari göz nuru el emegi çalismalarini daha çok alana yaymali, daha büyük sergiler ile Aydin’a bölgemize ve tüm Türkiye’ye yaymaliyiz. Bu sergilerimizi de daha büyük kalabaliklar ile açmali ve festivallestirebilmeliyiz. Siz hanimlara söz veriyorum bundan sonra bu tür çalismalariniza gereken deger ve önem verilecektir. Kadinlarimizin el emegi her zaman her yerde saygi gösterilerek degerlendirilecektir. Emeklerinden dolayi egitmenlerimize ve kursiyerlerimize tesekkürlerimi iletiyor, geleneksel el sanatlarinin yasatilmasi konusunda gösterdikleri duyarliliktan dolayi tebrik ediyorum. Bu hislerle bu günkü sergimizin hayirli ugurlu olmasini ve daha çoklarini diliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA