Okuldaki Mezuniyet Kutlamasinda Helyum Gazli Balon Patladi Açiklamasi 8 Yarali

Gaziantep’te bir lisedeki mezuniyet kutlamasi sirasinda helyum gazli balonlar patladi. Patlama anlari ve sonrasinda çikan alevlerin saniye saniye cep telefonu kamerasina yansidigi olayda 8 ögrenci yaralandi.

Okuldaki Mezuniyet Kutlamasinda Helyum Gazli Balon Patladi Açiklamasi 8 Yarali
Olay, Sahinbey ilçesi Ayintap Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, okulda 2023-2024 egitim-ögretim yili mezuniyet kutlamasi yapildigi esnada helyum gazli balonlar bilinmeyen bir nedenle patladi. Patlama sonrasi etrafi alevler kaplarken, patlama alaninda yakininda bulunan 6 ögrenci yaralandi. Vücutlarinin çesitli yerlerinde yanik olusan ögrencilerden 6’si ayakta tedavi edilirken 2 ögrenci ise olay yerine gelen saglik ekiplerince yapilan ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirildi.

Patlama ve panik anlari cep telefonu kamerasinda

Ögrencilerin durumlarini iyi oldugu ögrenilirken, helyum gazli balonlarin patlama ani ise cep telefonu kamerasina saniye saniye yansidi. Görüntülerde, ögrenci ve velilerin bir arada bulundugu esnada helyum gazli balonlarin patlamasi ve çikan alevler dikkat çekti. O anlarda olay yerinde bulunanlar büyük panik yasarken, patlamadan etkilenen ve yüzünde yanik olusan bir kiz ögrencinin aciyla saga sola kaçismasi da görüntülerde yer aldi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA