Nemrut Krater Gölü'nde Iki Mevsim Bir Arada Yasaniyor

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, dogusunda kar, batisinda ise bahar mevsimiyle görsel bir sölen sunuyor.

Nemrut Krater Gölü'nde Iki Mevsim Bir Arada Yasaniyor
Dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Gölü, güzelliginin yani sira havasiyla da dikkat çekiyor. Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsaminda "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakimdaki Nemrut Krater Gölü, her mevsim farkli bir güzellige bürünüyor. Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin akin ettigi Nemrut Krater Gölü’nde mayis ayinda iki mevsim bir arada yasaniyor. Kalderanin dogusunda hala kis mevsimi yasanirken batisinda ise bahar havasi görsel bir sölen sunuyor. Yaz ve kis görüntüsüyle kendine hayran birakan Nemrut Krater Gölü’nde ayni anda iki mevsimin bir arada yasanmasi ise ziyaretçilere mükemmel bir görüntü sunuyor. Kalderanin günes alan bati kesimlerinde doga canlanmaya baslarken, dogu kesimlerinde ise kalinligi 4 ile 5 metre kar bulunuyor. Yazi ayri kisi ise ayri güzel olan Nemrut Kalderasi’nin iki güzelligi havadan da görüntülendi.

Nemrut Krater Gölü zirvesinde iki mevsimi bir arada yasadiklarini söyleyen Muhammet Ali Tarlan, “Nemrut Dagi’ni ziyarete geldik. Zirve kisminda hem bahari hem de kisi ayni anda gözlemleyip yasadik. Kalderanin dogusunda halen kar mevcut. Güzergâh üzerinde halen 5 metreye yakin kar var. Günesin gördügü taraflar ise baharin o yesilligini yasiyor” dedi.

Kaynak: İHA