LC Waikiki Yeni Online Satis Platformunu Tanitti

Moda dünyasinin yeni dijital pazar yeri LCW.COM açildi. Türkiye’de iyi alisverisin adresi olma misyonuyla hizmet vermeye baslayan pazar yeri, su anda 380 markaya ve 210 saticiya ev sahipligi yapiyor.

LC Waikiki Yeni Online Satis Platformunu Tanitti


Türkiye moda perakende sektörü markalarindan LC Waikiki, lcwaikiki.com’u, LCW.COM ismiyle büyük bir pazar yerine dönüstürerek sektöre yeni bir soluk kazandirdi. Yaklasik üç yil önce diger pazar yerlerinden çikis yapma karari alan marka, sadece kendi e-ticaret sitesi lcwaikiki.com üzerinden satis yapmaya basladi.

3 yillik sürede ürün satis rakamlarini ve ciro içindeki payini yükselten lcwaikiki.com, 2023 yili itibariyla farkli markalari da bünyesine katarak pazar yerine dönüsüm sürecini baslatti. 380 marka ve 210 saticiya ev sahipligi yapacak olan pazar yeri, önümüzdeki dönemde yeni marka ve saticilari da çatisi altina toplayarak binlerce ürünle büyümeye devam etmeyi hedefliyor.

Müsterilerine daha iyi bir alisveris deneyimi yasatmayi hedefleyen platform; moda, ev yasam, anne bebek çocuk, kozmetik, outdoor, çanta, ayakkabi ve aksesuar gruplari basta olmak üzere, sadece orijinal ürünleri kullanicilariyla bulusturacak.

“Daha Neler Neler” söylemiyle markalar ve saticilar için yeni bir dijital vitrin haline gelmeyi amaçlayan platform, farkli kampanyalar ve ödeme kolayliklari ile müsterilere avantaj sunacak.

‘‘Tüm paydaslarimiza kazandiran bir yapiya büründük’

Pazar yeri dünyasina yepyeni bir oyuncu kazandirdiklarini belirten LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Barbaros Yis, “Sirket olarak her zaman iyi tanimaya çalistigimiz müsterilerimizin güvenilir ürünlere güvenilir bir platform üzerinden ulasmalarini saglamak ve müsteri deneyimini artirmak amaciyla LCW.COM’u hayata geçirdik. Platform üzerinde müsteri deneyim alanlarini yeniledik, arayüzleri kullanici deneyimine daha uygun hale getirdik. Site hizini artirirken gezinme kolayligi, filtrelerde ve dogru ürün bulma algoritmalarinda iyilestirmeler sagladik. LCW.COM dönüsüm sürecinde pazar yerinde bulunan markalarla güvene dayali bir iliski kurarken tüm paydaslarimiza kazandiran bir yapiya büründük. Saticilar için satis islemini kolaylastiran uygulamalari hayata geçirdik. Tüm bu süreçte önceligimiz, müsterilerimiz ve is ortaklarimiz için en iyi deneyimi sunabilmek oldu. Bunun için çalismalarimiza devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Yapay zeka liderliginde alisveris deneyimi sunuluyor

Pazar yerinin, yapay zeka odakli teknoloji entegrasyonlari ile müsteri, marka ve satici tabanini genisletecegini ve kullanici deneyimini artiran bir pazar yeri olacagini söyleyen Yis, pazar yerine eklenen teknolojik entegrasyonlarla yapay zeka ve insan gücünün el ele çalismasina olanak tanidiklarini ifade etti.

Yis, “LCW.COM içerisinde yapay zeka tabanli teknolojiler ve kisisellestirmeye yönelik uygulamalarla fark olusturmayi amaçliyoruz. Örnegin, pazar yerine getirdigimiz yeniliklerden biri müsterilerimizin tek tek yorum okumasinin önüne geçen, sadece ürün yorumlari üzerinden bedenlerine uygun öneriler getiren sistem oldu. Öte yandan yapay zeka kullanarak yorumlari kategorize edebiliyor, yazilan yorumlardaki duygu durumunu tespit edebiliyoruz. Müsterilerimiz belirli bir etikete tikladiginda ilgili yorumlari kolaylikla görebiliyor. Bu uygulamamiz ile ayrica operasyonel olarak insan gücüyle yapilan bu is kaleminden zaman tasarrufu saglaniyor. ‘Özellik etiketleme’ uygulamamiz ile de ürün özellikleri görsel taranarak etiketleniyor. Yapay zeka sayesinde ürün açiklamalarina editoryal içerik ekleyebiliyoruz. Bu sayede ürün özellikleri ve görseli eklendiginde, ürün açiklamasi da aninda yaziliyor. Önümüzdeki süreçte müsterilerimizden aldigimiz geri bildirimlerle, onlarin keyifle ve güvenle alisverislerini saglamaya yönelik CRM uygulamalarimizi ve kisisellestirme çalismalarimizi hiz kesmeden sürdürecegiz. Hali hazirda kullandigimiz dijital stil danismanimiz Elsiva gibi yapay zeka uygulamalarimizi hayata geçirecegiz. Yorum, içerik ve görsellerde daha akilli gösterimlere yer verecegiz” dedi.

Kaynak: İHA