Iyilik Ödülü Sahibi Seferoglu Açiklamasi 'Bin 510 Caminin 30 Yil Süreyle Elektrigini Ücretsiz Olarak Karsilayacagiz'

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) ile Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan 7’ncisi düzenlenen “Uluslararasi Iyilik Ödülleri”nde “Iyilik Ödülü”nün sahibi olan Ahmet Seferoglu, “Bin 510 caminin 30 yil süreyle elektrigini ücretsiz olarak karsilayacagiz” dedi.

Iyilik Ödülü Sahibi Seferoglu Açiklamasi 'Bin 510 Caminin 30 Yil Süreyle Elektrigini Ücretsiz Olarak Karsilayacagiz'
Günes paneli üreten bir firmanin sahibi olan Ahmet Seferoglu, Kayseri’de bin 510 caminin elektrik enerjisini karsilamak için devletten tahsis edilen bir araziye günes panelleri kurdu. Seferoglu, yaptigi faaliyetlerle Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) ile Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan 7’ncisi düzenlenen “Uluslararasi Iyilik Ödülleri”nde “Iyilik Ödülü”ne layik görüldü.

Cumhurbaskanligi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte plaketini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan alan Seferoglu, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, 2019 yilinda sadaka-i cariye olmasi amaciyla Kayseri’deki camilerin elektrik ihtiyacinin karsilanmasi için böyle bir girisimde bulundugunu ifade etti.



“Bin 510 caminin 30 yil süreyle elektrigini ücretsiz olarak karsilayacagiz”

Kayseri’deki camilerin aboneliklerini il müftülügü adina topladiklarini söyleyen Seferoglu, “Daha sonra devletten bir arazi tahsis ettik. O arazi üzerine kurdugumuz günes elektrik tesisi ile Kayseri’deki bin 510 caminin 30 yil süreyle elektrigini ücretsiz olarak karsilayacagiz. Yaptigimiz tesisi diyanete bagisladik. Tesis diyanetin oldu. Allah’in bize verdigi lütuf ile günesten elektrigi üretiyoruz. Camilerde tükettigimiz elektrik ile mahsuplasiyoruz” diye konustu.



“Cumhurbaskanimizin elinden de ödül almak iftihar kaynagi”

Sürdürülebilirlik ve yesil enerji konu basliklarina dikkati çeken Seferoglu, sunlari kaydetti:

“Sadaka-i cariye olarak ailemin adina yapmak istedigim bir hayirdi. Bunu Diyanet Isleri Baskanimiza açikladigimizda çok begendi. Hizli da bize destek verdi. Dedi ki ‘Bir sartim var. Bu bir iyilik projesi. Bunu herkese anlatirsak ben varim’ dedi.

Ben aileme söz vermistim projenin bir iftihar kaynagi olmayacagi seklinde. Diyanet Isleri Baskanimizin ‘Biz böyle bir projeyi topluma anlatmaliyiz ki herkese örnek olmaliyiz’ deyince onu da kiramadik. Diyanet Isleri Baskanligi, bu projeyi basindan sonuna kadar çok destekledi. Her asamada bize ödül verdi. Temel atmasina ve açilisina geldi. Iyilik olarak Türkiye’de ön plana çikardi. Son olarak da Cumhurbaskanimizin elinden de böyle bir ödül almak iftihar kaynagi.”
Kaynak: İHA